Radio

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What will be the benefit we must experience as a result of our spiritual practices? Bhagawan poignantly reminds us today.

The peace or distraction, calm or anxiety that you experience today is the product of your own thoughts and deeds, and your attitude or behaviour towards yourself and others. Many take up the process of regular meditation on the name and form of God, and are able to quieten the agitations of the heart and open the way to inner realisation. Dhyana should not be wavering from one ideal to another; nor should it be reduced to a mere mechanical textbook formula, or a rigid time-table of breathing or meaningless staring at the tip of the nose! It is a rigorous discipline of the senses, the nervous current, and the wings of imagination. That is why it is aptly said, Dhyana is the valley of peace that lies on the other side of a huge mountain range of peaks called the six foes - lust, anger, greed, attachment, pride and envy. You must climb over the range and reach the valley beyond.

- Divine Discourse, Jun 9, 1970.

When you think, speak and do good, you will naturally experience peace.
-BABA


Ποιο θα είναι το όφελος που πρέπει να βιώνουμε λόγω των ασκήσεών μας για απόκτηση πνευματικής πειθαρχίας; Ο Μπαγκαβάν μάς το θυμίζει σήμερα με αυστηρότητα.

Η ειρήνη ή η αναστάτωση, η ηρεμία ή το άγχος, που αντιμετωπίζετε σήμερα, είναι προϊόν των δικών σας σκέψεων και πράξεων και της δικής σας στάσης ή της συμπεριφοράς σας προς τον εαυτό σας και προς τους άλλους. Πολλοί εφαρμόζουν τακτικά τον Διαλογισμό έχοντας στην σκέψη τους το Όνομα και την Μορφή του Θεού, κι έτσι τα καταφέρνουν να ηρεμήσουν την ταραχή της καρδιάς τους και να ανοίξουν τον δρόμο προς την συνειδητοποίηση της εσωτερικής τους πραγματικότητας. Ο Διαλογισμός δεν πρέπει να τρέχει από το ένα ιδανικό στο άλλο. Ούτε και πρέπει να περιορίζεται σε ένα απλό τρόπο μηχανικής επανάληψης από κάποιο εγχειρίδιο, ή σε ένα άκαμπτο χρονοδιάγραμμα αναπνοής ή στο κοίταγμα της άκρης της μύτης που δεν έχει κανένα νόημα! Ο Διαλογισμός είναι μια αυστηρή άσκηση πειθαρχίας των αισθήσεων, του νευρικού συστήματος και της φαντασίας που πετάει. Να γιατί λέγεται εύστοχα ότι ο Διαλογισμός είναι η κοιλάδα της ειρήνης που βρίσκεται στην άλλη πλευρά μιας τεράστιας οροσειράς με πολλές κορυφές, που έχουν τα ονόματα των έξι εχθρών του ανθρώπου – ένοχος πόθος, θυμός, απληστία, προσκόλληση, αλαζονεία και ζήλια. Πρέπει να ανεβείτε αυτή την οροσειρά, να την ξεπεράσετε, και να φτάσετε στην κοιλάδα που βρίσκεται πίσω και πέρα από αυτήν.


Όταν σκεφτόσαστε το καλό, ομιλείτε για το καλό και ενεργείτε κάνοντας το καλό, τότε θα βιώνετε την ειρήνη κατά φυσικό τρόπο.
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο