Radio

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is bliss that is worth craving for and how can we attain it? Bhagawan beautifully explains today.

There is hardly anyone who is free from the vice of jealousy. Jealousy may arise even over very trivial matters and this leads to hatred. To get rid of hatred one must constantly practise love. Where there is love, there will be no room for jealousy and hatred, and where there is no jealousy and hatred, there is Ananda (real joy). This joy reveals itself in Beauty. "A thing of beauty is a joy forever." But what is this beauty? Is the world beautiful? Are materials and objects beautiful? These are temporary and their beauty too can only be temporary. Only God is permanent, so God alone can be said to be beautiful. The devotee's primary duty is to seek the nectar of bliss that is to be got from the contemplation of the beauty of the Lord. The means of experiencing such joy is to cultivate good qualities and get rid of bad traits.

- Divine Discourse, Sep 6, 1984

To resurrect love and compassion, you must kill jealousy and selfishness  and purify your heart.
-BABA


Τι είναι η ευδαιμονία που της αξίζει να την επιθυμούμε βαθιά και πώς μπορούμε να την εξασφαλίσουμε; Ο Μπαγκαβάν μάς το εξηγεί σήμερα πολύ ωραία.

Σχεδόν δεν υπάρχει κανείς που να είναι απαλλαγμένος από την κακία της ζήλιας. Η ζήλια μπορεί να εκδηλωθεί ακόμη και για εξαιρετικά ασήμαντα ζητήματα κι αυτό οδηγεί τον άνθρωπο στο μίσος. Προκειμένου να απαλλαχτεί ο άνθρωπος από το μίσος, πρέπει να εφαρμόζει διαρκώς στην ζωή του την αγάπη. Όπου υπάρχει αγάπη, εκεί δεν υπάρχει περιθώριο για την ζήλια και για το μίσος, και όπου δεν υπάρχει καθόλου ζήλια και μίσος, εκεί υπάρχει Ευδαιμονία, δηλαδή αληθινή χαρά (Άναντα). Αυτή η χαρά γίνεται φανερή στην Ωραιότητα. «Ένα πράγμα που είναι ωραίο παρέχει παντοτινή χαρά». Ωστόσο, τί είναι αυτή η Ωραιότητα; Άραγε είναι ο κόσμος ωραίος; Τα υλικά πράγματα και τα αντικείμενα είναι άραγε ωραία; Αυτά τα πράγματα είναι προσωρινά  και η ομορφιά τους είναι κι αυτή μόνο προσωρινή. Μόνο ο Θεός είναι αιώνιος, κι έτσι μπορούμε να πούμε ότι μόνο ο Θεός είναι Ωραίος. Το πρωταρχικό καθήκον του αφοσιωμένου πιστού είναι να αναζητεί το νέκταρ της ευδαιμονίας που μπορεί να του χαρίσει ο στοχασμός της Ωραιότητας του Κυρίου. Το μέσο με το οποίο μπορούμε να  βιώνουμε αυτή την χαρά είναι να καλλιεργούμε τις καλές μας ιδιότητες, δηλαδή τις αρετές, και να απαλλασσόμαστε από τα κακά μας χαρακτηριστικά.

 Για να αναζωογονήσετε την αγάπη και την συμπόνια σας, πρέπει να εκμηδενίσετε την ζήλια και τον εγωισμό σας και να εξαγνίσετε την καρδιά σας.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο