Radio

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας



What is the one bad quality we all should labour to get rid of? Bhagawan lovingly reminds us again today.

Jealousy manifests itself in many forms, including the form of finding fault even in the Divine. People are jealous if someone earned a better name than themselves. Some are jealous of those who are more good looking than themselves. Students envy others who secure more marks in the examination. A jealous person cannot bear to see the other person who is better placed, more beautiful or more prosperous. This is a sign of human weakness. Once jealousy takes root in your mind, in due course, it will destroy all your other achievements. It promotes demonic qualities, dehumanises an individual and reduces one to the condition of an animal. Because of its egregious evil tendency, jealousy should be rooted out from the very beginning. You must learn to enjoy another's prosperity and happiness. This is a great virtue.

- Divine Discourse, Sep 6, 1984.

To resurrect love and compassion, you must kill jealousy and selfishness and purify your heart.
-BABA


Ποια είναι η κακία που όλοι πρέπει να αγωνιστούμε για να απαλλαχτούμε από αυτήν; Ο Μπαγκαβάν μάς το ξαναθυμίζει σήμερα με αγάπη.


Η ζήλια εκδηλώνεται με πολλές μορφές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η αδυναμία του ανθρώπου να βρίσκει λάθη στους άλλους, ακόμη και στον ίδιο τον Θεό. Οι άνθρωποι ζηλεύουν αν κάποιος άλλος αποκτήσει πιο μεγάλη φήμη από την δική τους. Κάποιοι ζηλεύουν εκείνους που δείχνουν πιο εμφανίσιμοι και πιο ωραίοι από αυτούς. Οι μαθητές ζηλεύουν τους συμμαθητές τους που εξασφαλίζουν καλύτερους βαθμούς στις εξετάσεις. Ο άνθρωπος που ζηλεύει δεν μπορεί να ανεχθεί και να κοιτάξει τον άλλο που πλεονεκτεί, που είναι πιο ωραίος ή που βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση. Τούτο είναι σημάδι ανθρώπινης αδυναμίας. Έτσι και η ζήλια ριζώσει στον νου σας, να ξέρετε ότι στον κατάλληλο χρόνο θα καταστρέψει οτιδήποτε άλλο κατορθώσατε να πετύχετε στην ζωή. Η ζήλια αυξάνει τις δαιμονικές ιδιότητες του ανθρώπου, τον απανθρωποποιεί, δηλαδή τον αποκτηνώνει και τον υποβιβάζει στο επίπεδο του ζώου. Λόγω της φοβερής τάσης που έχει προς το κακό, η ζήλια πρέπει να ξεριζώνεται μόλις γίνεται αντιληπτή. Πρέπει να μάθετε να είσαστε περιχαρείς όταν ο άλλος ευημερεί και είναι ευτυχισμένος. Αυτή η χαρούμενη διάθεσή σας είναι μια πάρα πολύ μεγάλη αρετή.


Για να αναζωογονήσετε τη αγάπη και την συμπόνια, πρέπει να εκμηδενίσετε την ζήλια και τον εγωισμό και να εξαγνίσετε την καρδιά σας.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο