Radio

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What is the message we must imbibe from the practices during the Sankranti festival? Bhagawan lovingly explains us day.

On Sankranti, it is a custom to offer a mixture of jaggery and sesame seeds (til) to all. Jaggery is sweet and is a symbol of love. Til is also known as sneha, which means friendship. Therefore, the offer of the jaggery-til mixture means offering ‘love surcharged with friendliness’ to people. The message of Sankranti is the promotion of love among one's kith and kin and friends by all of them coming together to celebrate this festival. Develop harmony towards everyone. Much of what passes for friendship today consists in associating with persons when they are affluent and benefiting from their wealth. When they are in distress, the same persons will not even look at them. This is not true friendship. True friendship must emanate from the heart and should remain unaffected by weal or woe. In fact, God alone can be an unfailing friend in all situations. He is with you, above you, below you, beside you and around you.

- Divine Discourse, Jan 15, 1992

Fullness in life is marked by the harmony of thought, word and deed.
-BABA


Ποιο είναι το μήνυμα που πρέπει να πάρουμε από όσα παραδοσιακά γίνονται κατά τον εορτασμό του Σανκράντι; (δηλαδή της γιορτής για την μετακίνηση του Ήλιου από κάποιον αστερισμό του ζωδιακού στον επόμενο). Ο Μπαγκαβάν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

 Κατά τον εορτασμό του Σανκράντι, σύμφωνα με το έθιμο, πρέπει να προσφέρουμε σε όλους ένα γλύκισμα που είναι μίγμα από σπόρους σουσαμιού και από ακατέργαστη ζάχαρη. Η ακατέργαστη ζάχαρη (δηλαδή ο χυμός που προκύπτει από την σύνθλιψη του ζαχαροκάλαμου) είναι γλυκιά και συμβολίζει την αγάπη. Ο σπόρος του σουσαμιού σημαίνει την φιλία. Ως εκ τούτου, η προσφορά τούτου του γλυκίσματος σημαίνει ότι προσφέρουμε στους ανθρώπους «αγάπη επαυξημένη με την φιλία μας». Το μήνυμα του Σανκράντι είναι η προώθηση της αγάπης μεταξύ των ανθρώπων, συγγενών και φίλων, που συναντιούνται στο πανηγύρι, για να γιορτάσουν όλοι μαζί. Αναπτύξτε αρμονικές σχέσεις με όλους. Πολλά από αυτά που σήμερα περνούν ως φιλία δεν είναι παρά κοινωνικές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων που ευημερούν και ωφελούνται από τα πλούτη τους. Όταν αυτά τα ίδια πρόσωπα δυστυχούν, ούτε καν  κοιτάζονται μεταξύ τους. Αυτό δεν είναι αληθινή φιλία. Η αληθινή φιλία πρέπει να πηγάζει από την καρδιά και να παραμένει ανεπηρέαστη από την ευτυχία και την δυστυχία. Στην πραγματικότητα, μόνο ο Θεός μπορεί να είναι αληθινός και πιστός φίλος σας κάτω από όλες τις καταστάσεις. Ο Θεός βρίσκεται για χάρη σας πάντα μαζί σας, πάνω από εσάς, κάτω από εσάς, πλάι σας, και γύρω σας.

 Την πλήρη και ολοκληρωμένη ζωή του ανθρώπου την επισημαίνει η αρμονία των σκέψεων, των λόγων και των πράξεών του.
-ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο