Radio

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

THOUGHT FOR THE DAY

Σκέψη της ημέρας


What is the one disease in us we must strive to rid ourselves of, and how do we do it? Bhagawan gives us a memorable example today and explains.

If there is a boil on the body, we apply some ointment on it and cover it with a bandage until it completely heals. If you do not apply the ointment and tie the bandage around this boil, it is likely to become septic and cause great harm later on. Now and then we will have to clean it with pure water, apply the ointment again, and put on a new bandage. In the same way, in our life too there is this boil which has erupted in our body in the form of this feeling, 'I, I, I'. If you want to really cure this boil of this 'I', you must wash it every day with the waters of love, apply the ointment of faith on it and tie the bandage of humility around it. The bandage of humility, the ointment of faith, and the waters of love will be able to cure this disease that has erupted with this boil of 'I'.

- Divine Discourse, Feb 17, 1985.

Pure love is selfless-ness and selfishness is loveless-ness.

-BABA





Ποια είναι εκείνη η αρρώστια μας, που πρέπει να αγωνιστούμε για να απαλλαχτούμε από αυτήν και πώς το κατορθώσουμε;  Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα και μας δίνει ένα αλησμόνητο παράδειγμα.

Αν έχουμε στο σώμα μας ένα σπυρί, ένα καλόγερο, του βάζουμε κάποια αλοιφή και το καλύπτουμε με ένα επίδεσμο ωσότου θεραπευθεί εντελώς. Εάν δεν βάλετε αλοιφή και δεν περιδέσετε τον καλόγερο με επίδεσμο, είναι πιθανό να προκληθεί σήψη και αργότερα μεγάλη ζημιά από αυτήν  την αμέλεια. Στη συνέχεια, πότε-πότε, πρέπει να καθαρίζετε το σπυρί με καθαρό νερό, να του ξαναβάζετε αλοιφή και να το περιδένετε με νέο επίδεσμο. Κατά τον ίδιο τρόπο, εμφανίζεται και στη ζωή μας αυτός ο καλόγερος που ξεσπάει στο σώμα μας με την μορφή του συναισθήματος που εκδηλώνεται με το «εγώ, εγώ, εγώ». Αν στ’ αλήθεια θέλετε να θεραπευθείτε από αυτόν τον καλόγερο του «εγώ», πρέπει να τον καθαρίζετε και να τον πλένετε καθημερινά με το νερό της αγάπης, να του βάζετε την αλοιφή της πίστης και να τον περιδένετε με τον επίδεσμο της ταπεινότητας. Ο επίδεσμος της ταπεινότητας, η αλοιφή της πίστης και το νερό της αγάπης θα σας δώσουν την δυνατότητα να θεραπεύσετε τούτο το σπυρί, τούτη την αρρώστια που προκαλεί το «εγώ».


 Η αγνή αγάπη δεν έχει καθόλου ιδιοτέλεια και ο εγωισμός δεν έχει καθόλου αγάπη.

-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο