Radio

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας

Why should we persist in seeing the Lord in everyone who we come in contact with? Bhagawan lovingly insists for us today.

You must cultivate love towards everyone, however distinct the character and capacity of each may be. Though the same blood flows through the entire body, the eye cannot smell, the ear cannot taste, the nose cannot see, and so on. So, do not amplify the distinctions and quarrel with one another. Emphasize upon the basic brotherhood of mankind and the principle of love. Just like sugar that is fully dissolved in the cup of water is invisible, but patent to the tongue in every drop, so too the Divine is invisible but immanent; He is capable of being experienced in every individual, whether rich, poor, educated or illiterate. Repeat the names of the Lord (Namasmarana) incessantly. Dwell on His glory and compassion which those names reveal to you. Taste the sweetness that is in the heart of every one. Then, it will be easier for you to visualise Him in all, to love Him in all, and to adore Him in all.

- Divine Discourse, Jul 31, 1967.

Remove the roots of the weed of egoism from the field of your heart; that is enough Sadhana.
-BABA



Γιατί πρέπει να επιμένουμε στην προσπάθειά μας να δούμε τον Κύριο σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή; Ο Μπάγκαβαν επιμένει να μας συμβουλεύει και σήμερα γι αυτό το ζήτημα.

 Πρέπει να καλλιεργείτε την αγάπη σας προς τον καθένα, όσο κι αν διαφέρουν από εσάς ο χαρακτήρας και οι ικανότητές του άλλου. Παρότι μέσα σε όλο το σώμα του ανθρώπου ρέει το ίδιο αίμα, το μάτι δεν μπορεί να μυρίσει, το αυτί δεν μπορεί νε γευθεί, η μύτη δεν μπορεί να δει, και ούτω καθεξής. Συνεπώς, μην μεγαλοποιείτε τις διαφορές που παρατηρείτε στα πράγματα και μην φιλονικείτε ο ένας με τον άλλο. Να δίνετε έμφαση στην ιδιότητα της αδελφοσύνης και στον νόμο της αγάπης που ενώνουν αδελφικά ολόκληρο το ανθρώπινο γένος. Ακριβώς όπως η ζάχαρη διαλύεται εντελώς σε ένα φλιτζάνι νερό και γίνεται αόρατη, αλλά με την γλώσσα γίνεται αισθητή σε κάθε σταγόνα από αυτό το νερό, έτσι και η Θεία Φύση είναι αόρατη, αλλά ενυπάρχει παντού. Ο Κύριος έχει την δύναμη και μπορεί να βιωθεί από κάθε ανθρώπινο άτομο, πλούσιο ή φτωχό, μορφωμένο ή αμόρφωτο. Να επαναλαμβάνετε το Όνομα του Κυρίου ακατάπαυστα. Να βιώνετε συνεχώς την δόξα και την συμπόνια Του, όπως σας την φανερώνει το Άγιο Όνομα του Θεού. Γευθείτε την γλυκύτητα που βρίσκεται μέσα στην καρδιά του κάθε ανθρώπου.  Και τότε θα σας είναι ευκολότερο να οραματιζόσαστε τον Κύριο μέσα σε όλους, να Τον αγαπάτε μέσα σε όλους και να Τον λατρεύετε μέσα στον καθένα.

 Φροντίστε να βγάλετε τις ρίζες των ζιζανίων του εγωισμού από το χωράφι της καρδιάς σας. Αυτή η πνευματική άσκηση είναι αρκετή.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο