Radio

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY

Σκέψη της ημέρας


How can we ensure a safe journey towards our life’s ultimate destination? Bhagawan lovingly reveals the secret to us today.

Convince yourself that the Lord is in you, as your charioteer, holding the reins of the five horses (the senses) and giving you constant counsel, as He did when Arjuna prayed to Him to lead and guide. Then it becomes easy for you to convince yourself that the self-same charioteer is leading and guiding everyone else. When you are established in this faith firmly, you become free of hate and malice, greed and envy, anger and attachment. Pray to the Lord to strengthen this conviction and this faith; He will open your eyes to the Truth and reveal to you that He is the Sanathana Sarathi (Eternal Charioteer) in all. That revelation will confer on you incomparable bliss and grant you kinship with the creation's manifoldness. Know Him as your strength, your breath, your intelligence, your joy - He becomes all of this for you. He will direct all your senses, mind, consciousness and intelligence towards the highest Goal; His Grace will confer all you need.

- Divine Discourse, Jul 31, 1967.

Be always attentive to the signs of His Glory and His Mercy and His Omnipresence.
-BABA


Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα σίγουρο ταξίδι, που θα μας φέρει στον τελικό προορισμό της ζωής μας; Ο Μπάγκαβαν μας αποκαλύπτει σήμερα με αγάπη τούτο το μυστικό.

Να έχετε απόλυτη πίστη και πεποίθηση ότι ο Κύριος είναι μέσα σας, ως αρματηλάτης σας, που κρατά τα ηνία των πέντε αλόγων (δηλαδή των πέντε αισθήσεών σας) και σας συμβουλεύει σταθερά, όπως το έκανε όταν ο Αρτζούνα προσευχήθηκε σ’ Αυτόν για να τον καθοδηγεί και να τον κατευθύνει. Κατόπιν αυτού θα σας είναι εύκολο να αποκτήσετε και την πεποίθηση ότι ο ίδιος αυτός Αρματηλάτης καθοδηγεί και κατευθύνει και όλους τους άλλους ανθρώπους. Όταν εδραιωθεί μέσα σας τούτη η ακλόνητη πίστη, απελευθερωνόσαστε από το μίσος και την κακία, την απληστία και τον φθόνο, τον θυμό και την προσκόλληση. Να προσευχόσαστε στον Θεό να σας ενδυναμώσει τούτη την πεποίθηση και τούτη την πίστη. Και τότε θα σας ανοίξει τα μάτια για να συνειδητοποιήσετε την Αλήθεια και θα σας φανερώσει το γεγονός ότι Αυτός είναι ο Αιώνιος Αρματηλάτης σας και οδηγητής σας στο καθετί. Αυτή η αποκάλυψη θα σας γεμίσει με ασύγκριτη ευδαιμονία και θα σας προσδώσει συγγένεια και αμεσότητα με την τεράστια πολλαπλότητα και πολυμορφία της δημιουργίας. Φροντίστε να Τον γνωρίσετε και να βιώσετε ότι είναι η δύναμή σας, η πνοή σας, η ευφυΐα σας, η χαρά σας – ότι Εκείνος είναι και γίνεται όλα τούτα για χάρη σας. Εκείνος θα κατευθύνει όλες τις αισθήσεις σας, τον νου σας, την συνείδησή σας και την ευφυΐα σας προς τον Ύψιστο Σκοπό. Η Χάρη Του θα σας κατακλύσει με καθετί που θα σας χρειαστεί.

 Να είσαστε πάντοτε προσεκτικοί ώστε να επισημαίνετε τα σημάδια που φανερώνουν την Δόξα του Θεού, την Ευσπλαχνία Του και την πανταχού Παρουσία Του.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο