Radio

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

How should we deal with the peaks and troughs in our daily life? Bhagawan lovingly gives us some valuable tips today.

All men and women are caskets containing the Divine Glory. But you love some of them as friendly, hate some others as unfriendly, and divide them into camps and groups. When someone is good to you, attribute that goodness to godliness in them; when someone is bad to you, be happy that you have given them some satisfaction, by becoming the target for their attention! If anyone harms the body, sages are unaffected, because they know they are not the body! If anyone tries to harm the soul, sages know that it is impossible, for soul is ever in bliss! By means of Sadhana, become that type of sage, unaffected by pleasure and pain, loss or gain, victory or defeat. Be a witness, a disinterested witness of all the gyrations of fortune. Inquiry (vichara) will reveal to you that these are mere fleeting fantasies of your mind. By means of Japa and Dhyana (repetition of and meditation on the divine name), attain oneness with the Universal Absolute (Parabrahmam).

- Divine Discourse, Jul 22, 1969.

Practice detachment from now on, little by little; For a day will come sooner or later when you must give up all that you hold dear.
-BABA


Πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ανεβοκατεβάσματα που συμβαίνουν στην καθημερινή μας ζωή; Ο Μπάγκαβάν μάς δίνει σήμερα με αγάπη ορισμένες πολύτιμες συμβουλές.


Όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι κασετίνες πολυτίμων που μέσα τους φυλάσσουν και περιέχουν την Δόξα του Θεού. Ωστόσο, κάποιους από αυτούς τους αγαπάτε ως φίλους σας, ενώ κάποιους άλλους τους  μισείτε ως μη φιλικούς προς εσάς, και τους χωρίζετε σε στρατόπεδα και ομάδες. Όταν κάποιος είναι καλός μαζί σας, φροντίστε να αποδίδετε αυτή του την καλοσύνη στην θεοσέβεια που έχει μέσα του. Όταν κάποιος είναι κακός μαζί σας, να νιώθετε ευχαριστημένοι που του δώσατε κάποιαν ικανοποίηση, αφού γίνατε στόχος του ενδιαφέροντος και της προσοχής του! Αν κάποιος βλάπτει το σώμα, οι σοφοί δεν επηρεάζονται από αυτήν την κακοποίηση, επειδή ξέρουν ότι ο άνθρωπος δεν ταυτίζεται με το σώμα του! Αν κάποιος προσπαθήσει να βλάψει την ψυχή, οι σοφοί ξέρουν ότι αυτό είναι αδύνατο, γιατί η ψυχή βρίσκεται πάντα σε ευδαιμονία! Με την βοήθεια της πνευματικής άσκησης φροντίστε να γίνετε ο τύπος αυτού του σοφού, ο οποίος δεν επηρεάζεται από την ευχαρίστηση και τον πόνο, την ζημιά και το όφελος, την νίκη και την ήττα. Να είσαστε απλά ένας μάρτυρας, ένας αδιάφορος μάρτυρας και παρατηρητής όλων των ανοδικών και καθοδικών φάσεων του κύκλου που κάνει η τύχη. Η προσεκτική έρευνα που θα κάνετε γι αυτά τα φαινόμενα θα σας φανερώσει ότι πρόκειται για απλές φευγαλέες φαντασιώσεις που κάνει ο νους σας. Με την βοήθεια της Επανάληψης του Αγίου Ονόματος του Θεού και με τον Διαλογισμό θα φτάσετε στην απόλυτη ενότητα στο ένα με τον Συμπαντικό Ύψιστο Δημιουργό του παντός.


Από τώρα και στο εξής, να εφαρμόζετε λίγο-λίγο την απαλλαγή σας από την προσκόλληση. Κι αυτό, γιατί αργά ή γρήγορα, θα έλθει μια μέρα που θα πρέπει να εγκαταλείψετε ό,τι αγαπημένο διαθέτετε.
-ΒΑΒΑ 



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο