Radio

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY

Σκέψη της ημέρας


How has the sacred Indian culture been preserved and what must be done to take it forward further? Bhagawan lovingly explains to us today.

Bharatiya Culture has world-wide presence since it can correct and canalise the human emotions and motives along healthy productive routes. It is sacred and it can establish peace and joy in the hearts of all. It seeks to strike roots into life through the mothers, and the children on their laps. Women have been its custodians and promoters; men have a secondary role. And, among women, the young students who in the coming days will become leaders must become examples whom all women will wish to emulate; they must understand and practise this culture, so that it may be preserved and it may flourish. The keenness to acquire education is now very evident among the daughters of the nation, and so great hope can be placed on them, in this field of reconstruction. Education must be for life, not for a living. Women have proved throughout the centuries in Indian history that they have the courage, the vision, and the intelligence needed to dive into the depths of spiritual science and discipline.

- Divine Discourse, Jul 26, 1969

If there is righteousness in the heart, there will be beauty in character. If there is beauty in character, there will be harmony in the home.
-BABA


Πώς έχει διατηρηθεί  ως τώρα ο καθαγιασμένος Ινδικός Πολιτισμός και τι πρέπει να κάνουμε για να τον προωθήσουμε περαιτέρω; Ο Μπαγκαβάν μάς το εξηγεί σήμερα με αγάπη.


Ο Ινδικός Πολιτισμός έχει παγκόσμια ενεργό παρουσία, αφού μπορεί να διορθώσει και να διευθετήσει τα ανθρώπινα έντονα συναισθήματα και τα κίνητρα κατευθύνοντάς τα σε υγιείς και παραγωγικούς δρόμους. Ο Πολιτισμός αυτός είναι καθαγιασμένος και μπορεί να εδραιώσει την ειρήνη και την χαρά στις καρδιές όλων. Επιδιώκει να ριζώσει στη ζωή μέσω της μητέρας και των παιδιών της που τα βαστάει στην αγκαλιά. Οι γυναίκες είναι οι φρουροί και θεματοφύλακες του Ινδικού Πολιτισμού και αυτές που τον υποστηρίζουν. Οι άνδρες έχουν δευτερεύοντα ρόλο. Και, μεταξύ των γυναικών, οι νέες σπουδάστριες που θα γίνουν ηγέτες στις μέρες που έρχονται, πρέπει να γίνουν το παράδειγμα, που όλες οι γυναίκες θα θελήσουν να μιμηθούν. Πρέπει να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν στην πράξη αυτόν τον πολιτισμό, ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί και να ακμάσει. Η επιθυμία τους να μορφωθούν και να προχωρήσουν στην παιδεία είναι τώρα πολύ εμφανής μεταξύ των θυγατέρων του έθνους, κι έτσι μπορεί να στηρίξουν μεγάλες ελπίδες σε τούτον τον τομέα της ανασυγκρότησης. Η παιδεία πρέπει να έχει ως σκοπό της την αληθινή ζωή του ανθρώπου, όχι απλά την εξασφάλιση των υλικών μέσων για την επιβίωσή του. Οι γυναίκες το έχουν αποδείξει μέσα στους αιώνες της ιστορίας των Ινδιών ότι έχουν το θάρρος, το όραμα και την νοημοσύνη που χρειάζονται, για να φτάσουν στο βάθος της πνευματικής επιστήμης και πειθαρχίας.


Αν στην καρδιά σας έχετε την αρετή της θείας δικαιοσύνης, δηλαδή την ηθική και ενάρετη συμπεριφορά, τότε ο χαρακτήρας σας θα είναι ωραίος. Αν ο χαρακτήρας σας είναι ωραίος, τότε στο σπίτι σα θα βασιλεύει η αρμονία.
-ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο