Radio

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY

Σκέψη της ημέρας

What is an ideal home? Bhagawan lovingly explains to us today!

Home is the temple where the family, each member of which is a moving temple, is nurtured and nourished. Mother is the high priest of this house of God. The centre of every home must be the shrine; the fragrance of flower and incense emanating from there must pervade the home and purify it. Mother must set an example in making the shrine the heart of the household. She must enforce discipline over children in personal cleanliness, in humility, hospitality, good manners and in acts of service. She must persuade children to revere elders by example and precept, and to allot some time both in the morning and evening for prayer and silent meditation. Humility is the incense with which the house is filled. Reverence is the lamp that is lit with love as the oil and faith as the wick. I bless you that through your faith and strength, devotion and dedication may increase in this land.

- Divine Discourse, Jul 26, 1969.

Your heart is the seat of pure love. It must express itself, to begin with, in your homes.
-BABA


Ποιο είναι ένα ιδανικό σπίτι; Ο Μπάγκαβαν μάς το εξηγεί σήμερα με αγάπη!

 Το σπίτι είναι ο ναός όπου η οικογένεια, κάθε μέλος της οποίας είναι ένας κινητός ναός, τρέφεται και αναπτύσσεται. Η μητέρα είναι ο αρχιερέας μέσα σε τούτον τον οίκο του Θεού. Το κέντρο κάθε σπιτιού πρέπει να είναι ο ιδιαίτερος ιερός χώρος του. Οι ευωδιές των λουλουδιών και του θυμιάματος που αναδίδονται από τον ιερό αυτό χώρο, πρέπει να απλώνονται σε όλο το σπίτι, να το διαπερνούν και να το εξαγνίζουν. Η μητέρα πρέπει να δίνει το παράδειγμα φροντίζοντας ώστε ο ιερός χώρος του σπιτιού να γίνεται η καρδιά του νοικοκυριού. Πρέπει να επιβάλει την πειθαρχία στα παιδιά σε ό,τι αφορά την προσωπική τους καθαριότητα, την ταπεινότητα, την φιλοξενία, τους καλούς τρόπους και τις δραστηριότητες προσφοράς υπηρεσίας. Πρέπει να πείθει τα παιδιά να σέβονται και να τιμούν τους πρεσβύτερους, δηλαδή τους μεγάλους στην ηλικία, δείχνοντάς το με το παράδειγμα και εξηγώντας το με τα λόγια, και να ορίζει λίγο χρόνο για προσευχή και σιωπηλό διαλογισμό το πρωί και το βράδυ. Η ταπεινότητα είναι το θυμίαμα με το οποίο πλημμυρίζει το σπίτι. Ο σεβασμός είναι η λυχνία που ανάβει με το λάδι της αγάπης και με το φυτίλι της πίστης. Σας ευλογώ ώστε με την πίστη σας και με την ψυχική δύναμή σας, να αυξηθούν σε τούτη την χώρα η ευλάβεια και η αφοσίωση των ανθρώπων.


Η καρδιά σας είναι ο θρόνος της αγνής αγάπης, και πρέπει να εκφράζει αυτή την αγάπη, αρχίζοντας από το περιβάλλον του σπιτιού σας.
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο