Radio

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What is the true significance of the festival of Lights, Deepavali that we must imbibe? Let us listen to Bhagawan in His own sweet words.

The human being is a composite of man, beast and God, and in the inevitable struggle among the three for ascendency, you must ensure that God wins, suppressing the merely human and the lowly beast. This festival of Deepavali is to express gratitude at the defeat of the demonic tendencies in man, which drag him down from Divinity. Naraka means hell, and Narakasura is the demon whose death at the hands of Krishna is celebrated on this day. He is the personification of all the traits of character that obstruct the upward impulses of man. How did he meet his end? He died with the vision of Lord Krishna. This Consummation is truly admirable. Remind yourself that you must aspire for the destruction of demonic qualities in this very birth. This is the true spirit of Deepavali.

- Divine Discourse, Oct 24, 1965

Follow the Master, Face the devil, Fight till the end and Finish the Game.
-BABA


Ποια είναι η αληθινή σημασία της Γιορτής των Φώτων (Ντιπάβαλι), την οποία πρέπει να κατανοήσουμε και να αφομοιώσουμε; Ας ακούσουμε τον Ίδιο τον Μπάγκαβαν να μας μιλάει με τα γλυκά λόγια Του.


Το ανθρώπινο πλάσμα είναι μια σύνθετη ύπαρξη που την συγκροτούν ο άνθρωπος, το θηρίο και ο Θεός. Στον αναπόφευκτο αγώνα μεταξύ αυτών των τριών φύσεων για επικράτηση, πρέπει να  εξασφαλίσετε την νίκη του Θεού, που θα καθυποτάξει την φύση του απλού ανθρώπου καθώς και την κατώτερη φύση του κτήνους. Τούτη η Γιορτή των Φώτων έχει ως σκοπό της να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη του ανθρώπου για την ήττα των δαιμονικών τάσεων που βρίσκονται μέσα του, οι οποίες τον τραβούν προς τα κάτω και τον απομακρύνουν από τον Θεό. Η λέξη νάρακα σημαίνει κόλαση και ο Ναρακάσουρα είναι ο δαίμονας που πέθανε στα χέρια του Κρίσνα. Με την σημερινή γιορτή γιορτάζεται ο θάνατος του Ναρακάσουρα. Ο δαίμονας αυτός προσωποποιεί όλα τα γνωρίσματα του χαρακτήρα, τα οποία παρεμποδίζουν τις θετικές και ανοδικές παρορμήσεις του ανθρώπου. Πώς έφτασε στο τέλος της ζωής του; Πέθανε με το όραμα του Κρίσνα, του Κυρίου. Αυτή η  Ολοκλήρωση της συνένωσης είναι στ’ αλήθεια θαυμαστή. Να θυμόσαστε ότι πρέπει να  επιθυμείτε βαθιά και να επιδιώκετε τον αφανισμό των δαιμονικών ιδιοτήτων σας στην διάρκεια τούτης της γέννησής σας. Αυτό είναι το αληθινό πνεύμα της Γιορτής των Φώτων (Ντιπάβαλι).


Να ακολουθείτε τον Δάσκαλο, να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά τον διάβολο, να μαχόσαστε ως το τέλος κι έτσι να τελειώνετε νικηφόρα το παιχνίδι της ζωής.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο