Radio

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

On the auspicious occasion of Deepavali, what should we firmly resolve to do? Bhagawan teaches us how best to celebrate this festival.

The home (griha) where the Lord’s Name is not heard is a dark cave (guha)! As you enter home, as you leave it, and while you are in it, perfume it, illumine it and purify it with His Name. Light it as a lamp at dusk and welcome it at dawn as you welcome the Sun. That is the genuine Deepavali, the festival of lamps. Firmly believe that the Name is the boat which will help you cross the sea of worldly life. The Name is more efficacious than the contemplation of the Form. On this Deepavali Day, resolve to light the lamp of Namasmarana (chanting the Name of God) and place it at your doorstep, the lips. Feed it with the oil of devotion, let steadiness be the wick. Let the lamp illumine every minute of your life. The splendour of the Name will drive darkness from outside you as well as from within you. You will spread joy and peace amongst all who come near you.

- Divine Discourse, Oct 24, 1965.

Fill the hearts with the light of love (Prema) so that the evil qualities of hate, greed and conceit find no place therein.
-BABA


Με την ευκαιρία της ευοίωνης Γιορτής των Φώτων (Ντιπάβαλι), ποια πρέπει να είναι η ακλόνητη απόφασή μας γι αυτό που οφείλουμε να κάνουμε; Ο Μπάγκαβαν μας διδάσκει τον άριστο τρόπο για να γιορτάσουμε την Γιορτή των Φώτων.

Το σπίτι όπου δεν υμνολογείται το Άγιο Όνομα του Θεού, είναι ένα σκοτεινό σπήλαιο! Όταν μπαίνετε στο σπίτι σας, όταν το αφήνετε και βγαίνετε έξω, και ενώ βρισκόσαστε μέσα σ’ αυτό, φροντίστε να το ευωδιάζετε, να το φωτίζετε και να το εξαγνίζετε επαναλαμβάνοντας το Όνομα του Θεού. Να του δίνετε φως όπως ανάβετε την λυχνία το σούρουπο, να το καλωσορίζετε φωτισμένο την αυγή καθώς καλωσορίζετε τον ήλιο που ανατέλλει. Αυτή είναι η γνήσια Γιορτή των Φώτων. Να πιστεύετε ακράδαντα ότι το Άγιο Όνομα του Θεού είναι το σκάφος που θα σας βοηθήσει να διασχίσετε την θάλασσα της εγκόσμιας ζωής σας. Η επανάληψη του Ονόματος του Θεού είναι πιο αποτελεσματική από τον στοχασμό της Μορφής του Θεού. Σήμερα, τούτη την ημέρα της Γιορτής των Φώτων, αποφασίστε να ανάψετε την λυχνία της Εξύμνησης του Αγίου Ονόματος του Θεού και να τοποθετήσετε αυτήν την λυχνία στο κατώφλι σας, δηλαδή στα χείλη σας. Να τροφοδοτείτε αυτήν την λυχνία με το λάδι της αφοσίωσής σας, και ως φυτίλι της να χρησιμοποιείτε την άκαμπτη σταθερότητά σας. Τούτη η λυχνία ας φωτίζει την κάθε στιγμή της ζωής σας. Το μεγαλειώδες φως του Ονόματος του Θεού θα απομακρύνει το σκοτάδι που βρίσκεται μέσα σας καθώς και το σκοτάδι που σας περιβάλλει. Κι έτσι θα ακτινοβολείτε και θα σκορπίζετε χαρά και ειρήνη σε όλους όσοι σας πλησιάζουν.

 Γεμίστε τις καρδιές σας με το φως της αγάπης ώστε οι κακές ιδιότητες του μίσους, της απληστίας  και της αλαζονείας να μην βρίσκουν πια θέση εκεί μέσα.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο