Radio

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

Where from can immense strength and wisdom be drawn, wherever we may be? Bhagawan lovingly reminds us today.

You may acquire various types of knowledge and travel across the globe. But, in spite of all your worldly achievements, you are not able to understand the principle of love. Once you have the taste of selfless love, you will see the world in its real form. Therefore, truly become embodiments of love. Let love flow incessantly from your heart. Immerse yourself in the flow of love. Out of love, emerges truth and righteousness. Speak the truth, practice righteousness. Truth and righteousness are the two pillars on which the mansion of human life rests. Adore love. Live in love. There is no greater education than this. Traverse the path of love. Partake of the food of love. It is not enough if you merely partake of love, you should also assimilate and digest it. Only then the essence of love will spread to every cell of your body giving you immense strength and wisdom.

- Divine Discourse, Oct 17, 20

To proceed from being human to Divine, pure Love is the only means. All other means are of no avail.
-BABA


Από πού θα μπορέσουμε να αντλήσουμε τεράστια δύναμη και σοφία, οπουδήποτε και αν βρεθούμε; Ο Μπάγκαβαν μάς το θυμίζει σήμερα με αγάπη.

 Έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε διάφορες επιμέρους γνώσεις και να ταξιδέψετε παντού στον κόσμο. Αλλά, παρ’ όλα τα εγκόσμια επιτεύγματά σας, δεν είσαστε σε θέση να κατανοήσετε τον νόμο της αγάπης. Όταν θα γευθείτε την ανιδιοτελή αγάπη, τότε θα δείτε τον κόσμο στην αληθινή του μορφή. Γι αυτόν τον λόγο, φροντίστε να γίνετε στ’ αλήθεια ενσαρκώσεις της αγάπης. Αφήστε την αγάπη να βγαίνει ακατάπαυστα από την καρδιά σας και να απλώνεται παντού. Βυθιστείτε στην  ροή της αγάπης. Από την αγάπη αναδύεται και φανερώνεται η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Να μιλάτε λέγοντας πάντοτε την αλήθεια και να εφαρμόζετε στην ζωή σας την δίκαιη, ηθική και ενάρετη συμπεριφορά. Η αλήθεια και η δικαιοσύνη είναι οι δύο πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το λαμπρό μέγαρο της ανθρώπινης ζωής. Να λατρεύετε την αγάπη. Να ζείτε με αγάπη. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη παιδεία και μόρφωση από το να διακατέχεται κανείς από αγάπη. Βαδίζετε στο μονοπάτι της αγάπης. Να παίρνετε κι εσείς από την τροφή που παρέχει η αγάπη. Και δεν αρκεί απλά να μετέχετε στο μοίρασμα της αγάπης, αλλά πρέπει και να την αφομοιώνετε, να την κάνετε κτήμα σας. Μόνο τότε η ουσία της αγάπης θα απλωθεί και θα φτάσει σε κάθε κύτταρο του σώματός σας, δίνοντάς σας τεράστια δύναμη και σοφία.


Η αγνή Αγάπη είναι το μόνο μέσο με το οποίο μπορείτε να προχωρήσετε από την ανθρώπινη κατάσταση στην Θεϊκή. Όλα τα άλλα μέσα δεν ωφελούνε σε τίποτα. 
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο