Radio

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY

Σκέψη της ημέρας

What are the true qualifications for an active worker in the Sai Organization? Bhagawan explains to us today!

Without having the right attitude, service done with a spirit of self-conceit is a travesty of service. Eliminate selfishness, which is the cause of dualism and its brood of opposites, joy and sorrow, likes and dislikes, and so on. You must rid yourself of the sense of ‘mine’ and ‘thine’. If your minds are filled with hatred, envy, prejudices and biases, you are not qualified to embark on service activities. "Active workers" (in the Sai movement) should have no feeling of arrogance or ostentation while carrying out the activities. They are indeed the spinal cord of the Sai organisation. As an active worker, you must understand the importance of human values and practice them in your life. You must constantly train yourself to become good men and women, fit to undertake noble tasks. All active workers must be broad-minded, completely free from selfish concerns, and must develop love towards all. Your recipe to experience Divinity must be, ‘Offer services and receive love’.

- Divine Discourse, Nov 19, 1987.

Service with the correct attitude is righteousness (Darma). Service is the path to God-realization.
-BABA  


Ποια είναι τα πραγματικά προσόντα για τον άνθρωπο, ο οποίος εργάζεται ενεργά στον Οργανισμό του Σάι; Ο Μπάγκαβαν μάς το εξηγεί σήμερα!

 Χωρίς τη σωστή συμπεριφορά, η προσφορά υπηρεσίας, που γίνεται με πνεύμα έπαρσης και αλαζονείας, αποτελεί γελοιοποίηση της προσφοράς υπηρεσίας. Φροντίστε να εξαλείψετε τον εγωισμό σας, ο οποίος γίνεται αιτία του δυϊσμού που γεννάει το πλήθος των αντιθέτων, δηλαδή  την χαρά και την λύπη, εκείνα που συμπαθούμε και εκείνα που αντιπαθούμε κλπ. Πρέπει να απαλλαγείτε από την κτητική αίσθηση σύμφωνα με την οποία «τούτο είναι δικό μου» κι «εκείνο είναι δικό σου». Εάν ο νους σας είναι γεμάτος από μίσος, ζήλεια, προκατάληψη και μεροληψία, τότε δεν έχετε τα προσόντα για να ξεκινήσετε το έργο προσφοράς υπηρεσίας. Εκείνοι που εργάζονται δραστήρια στα πλαίσια της οργάνωσης του Σάι δεν πρέπει να διακατέχονται από αισθήματα έπαρσης και αλαζονείας, επίδειξης και προβολής κατά την διεξαγωγή του έργου προσφοράς υπηρεσίας. Οι δραστήριοι εργάτες αποτελούν την σπονδυλική στήλη της Οργάνωσης Σάι. Ως εργάτες αυτού του είδους πρέπει να  κατανοείτε την σημασία των ανθρώπινων αξιών και να τις εφαρμόζετε στην ζωή σας. Οφείλετε να ασκείσθε συνεχώς ώστε να γίνετε καλοί άνδρες και καλές γυναίκες ικανοί να αναλάβετε ανώτερα ευγενή καθήκοντα. Όλοι οι δραστήριοι εργάτες του Σάι πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλοι, απολύτως απαλλαγμένοι από εγωισμούς και οφείλουν να αναπτύσσουν την αγάπη τους και να την επεκτείνουν προς όλους τους ανθρώπους. Η συνταγή σας για να βιώσετε τον Θεό πρέπει να είναι τούτη: «Προσφέρω  τις υπηρεσίας μου και δέχομαι αγάπη».

 Η προσφορά υπηρεσίας, που γίνεται με την πρέπουσα συμπεριφορά, είναι πράξη δικαιοσύνης  (Darma). Η προσφορά υπηρεσίας είναι το μονοπάτι που οδηγεί στην συνειδητοποίηση του Θεού.
-ΒΑΒΑ

Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο