Radio

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


When will service become an efficient instrument for self-realisation? Bhagawan lovingly reminds us today.

The human body is like a chariot and the Atma (Soul) is the charioteer. The many million bodies in the Universe may have different forms and names. But the Atma (Soul) is one and the same. It is essential to recognise the unity that underlies the apparent diversity. For instance, hunger is common to all, though the food through which it is appeased may vary from an emperor to a beggar. Likewise, joy and grief, birth and death are common to all. Atma is common to everyone. Recognising this oneness, you must engage in service. Service as an act of Dharma (righteous duty) can be offered only by the one who is pure in heart, selfless and equal-minded towards everyone (Samatva). All opportunities of service should be regarded as an offering to God and every opportunity to serve should be welcomed as a gift from God. When you serve in this spirit, in due course, it will lead you to attain self-realisation.

- Divine Discourse, Nov 19, 1987.

Service must spring out of Love and scatter selfless love in profusion.
-BABA


Πότε η προσφορά υπηρεσίας θα γίνει αποτελεσματικό εργαλείο για την αυτοπραγμάτωσή μας; Ο Μπάγκαβαν μάς το θυμίζει σήμερα με αγάπη.


Το ανθρώπινο σώμα είναι σαν ένα άρμα και ο ανώτερος Θείος Εαυτός (η ψυχή, το ΄Άτμα) είναι ο αρματηλάτης. Τα πολλά εκατομμύρια σώματα που υπάρχουν στο Σύμπαν μπορεί να έχουν διαφορετικές μορφές και διαφορετικά ονόματα. Αλλά ο ανώτερος Θείος Εαυτός είναι πάντοτε ένας και ο αυτός, δηλαδή είναι πάντοτε απαράλλαχτος. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε την ενότητα που βρίσκεται κάτω από την φαινομενική ποικιλομορφία στον κόσμο. Παραδείγματος χάρη, η πείνα είναι η ίδια σε όλους, παρότι η τροφή με την οποία ικανοποιείται η πείνα μπορεί να ποικίλλει και να διαφέρει από την τροφή ενός αυτοκράτορα μέχρι την τροφή ενός ζητιάνου. Ομοίως, η χαρά και η θλίψη, η γέννηση και ο θάνατος είναι ακριβώς οι ίδιες καταστάσεις για όλους. Και ο ανώτερος Θείος Εαυτός είναι ακριβώς ο ίδιος για όλους. Πρέπει, λοιπόν, να μετέχετε στην προσφορά υπηρεσίας, αναγνωρίζοντας τούτη την απόλυτη ενότητα των πάντων στο ένα. Η προσφορά υπηρεσίας είναι έργο και καθήκον δικαιοσύνης (Ντάρμα), που μπορεί να το προσφέρει μόνο εκείνος ο άνθρωπος, που έχει πάναγνη καρδιά και παραμένει ατάραχος και αμερόληπτος απέναντι σε όλους. Όλες οι ευκαιρίες που σας δίνονται για να προσφέρετε υπηρεσία πρέπει να θεωρούνται ως ευκαιρίες για προσφορά προς τον Θεό. Ο άνθρωπος πρέπει να καλωσορίζει κάθε τέτοια ευκαιρία ως Θείο δώρο. Όταν υπηρετείτε τους άλλους με μια τέτοια αντίληψη, τότε στον κατάλληλο χρόνο αυτό θα σας οδηγήσει στην αυτοπραγμάτωση, στην επίγνωση του αληθινού Εαυτού σας.


Η προσφορά υπηρεσίας πρέπει να εκπηγάζει από την Αγάπη και να σκορπίζει παντού και με αφθονία την αγνή και ανιδιοτελή αγάπη.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο