Radio

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας




Do we really love God? If not, how can we develop that true love? Bhagawan lovingly reminds us today.

Amongst the many who claim to be devotees of the Lord, only very few are real devotees. When the elements of selfishness and egoism are present in a devotee, God will take no notice of him or her. Divine Love is present all the time. But like the cloud that hides the sun from a person, selfishness and ego of the devotee comes between God's love and the devotee. To proceed from the human condition to the Divine in man, the only means is the Prema Tatwa (Love Principle). Worldly love cannot be equated with Divine Love (Prema). The term Prema is used in ordinary parlance to describe what is really worldly attachment. People are attached more to names and forms than to the inner spirit of things. To get over this false attachment to external forms and names, it is essential to cultivate love in its purest form. To manifest this love, the first requisite is to get rid of selfishness and self-interest.

- Divine Discourse, Aug 21, 1992.

To proceed from human to Divine, pure love is the only means. All other means are of no avail.
-BABA


Αγαπάμε στ’ αλήθεια τον Θεό; Εάν όχι, τότε πώς μπορούμε να αναπτύξουμε αυτή την αληθινή αγάπη μας προς τον Θεό; Ο Μπάγκαβαν μάς το θυμίζει σήμερα με αγάπη.

 Μεταξύ των πολλών που ισχυρίζονται ότι είναι αφοσιωμένοι πιστοί του Κυρίου, μόνο ελάχιστοι είναι αληθινοί Του πιστοί. Όταν τα στοιχεία της φιλαυτίας και του εγωισμού διακατέχουν ένα πιστό, τότε ο Θεός δεν θα λάβει υπόψη Του αυτόν τον πιστό ή αυτήν την πιστή. Η Θεία Αγάπη είναι πανταχού παρούσα κάθε στιγμή. Αλλά, όπως το σύννεφο που κρύβει τον ήλιο από κάποιον άνθρωπο, έτσι και η φιλαυτία και ο εγωισμός του πιστού έρχονται και παρεμβάλλονται ανάμεσα στην αγάπη του Θεού και σ’ αυτόν τον πιστό. Για να προχωρήσουμε, από την ανθρώπινη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άνθρωπος, στην Θεϊκή κατάσταση,  το μόνο μέσο που έχουμε στην διάθεσή μας για να το πετύχουμε είναι η Θεϊκή Αγάπη. Η εγκόσμια αγάπη δεν μπορεί να εξομοιωθεί με τη Θεία Αγάπη. Ο όρος Αγάπη χρησιμοποιείται στην συνηθισμένη γλώσσα, για να περιγράψει τί πραγματικά είναι η εγκόσμια προσκόλληση. Οι άνθρωποι συνδέονται και προσκολλώνται περισσότερο στα ονόματα και στις εξωτερικές μορφές παρά στο εσωτερικό πνεύμα των πραγμάτων. Για να ξεπεράσουμε αυτήν την ψεύτικη προσκόλληση στις εξωτερικές μορφές και τα ονόματα, ουσιαστική προϋπόθεση είναι να αναπτύξουμε την αγάπη στην πιο αγνή της μορφή. Για να εκδηλώσουμε αυτήν την αγάπη, η πρώτη και ουσιαστική προϋπόθεση είναι να απαλλαγούμε από τον εγωισμό και το προσωπικό μας συμφέρον.

Η αγνή αγάπη είναι το μόνο μέσο, για να προχωρήσει κανείς από την ανθρώπινη κατάσταση στην Θεϊκή. Όλα τα άλλα μέσα δεν ωφελούνε σε τίποτα.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο