Radio

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the foremost message of the Avatar? Bhagawan lovingly reminds us from the life of Lord Krishna.

When you fill your hearts with love, you have no ill-will towards anyone. Cultivate the faith that God is in everyone. Surrender to the Divine in a spirit of dedication. The symbolic meaning in the relationship between Krishna and the Gopikas is this: Your heart is the Brindavan. Your thoughts are like the Gopikas. The Atma is Krishna. Bliss is the sport of Krishna. Everyone must convert their heart into a Brindavan and consider the indwelling Atma as Krishna. Every action should be regarded as a Leela of Krishna. Gokulashtami is celebrated by offering to Krishna Paramannam (a special rice dish cooked with jaggery). The real meaning of Paramannam is Annam (food) relating to Param (Supreme). Paramannam is sweet. Your love must be sweet. What you offer to God must be your sweet love. Your love must be all-embracing. This is the foremost message of the Avatar.

- Divine Discourse, Aug 3, 1988

To resurrect love and compassion, you must kill jealousy and selfishness, and purify your hearts.
-BABA


Ποιο είναι το κυριότερο μήνυμα του Αβατάρ, δηλαδή του Θεανθρώπου; Ο Μπάγκαβαν μάς το θυμίζει  με αγάπη αναφερόμενος στην ζωή του Κρίσνα.

 Όταν γεμίζετε την καρδιά σας με αγάπη, δεν θα έχετε καμιά κακή πρόθεση για κανένα. Καλλιεργήστε την πίστη ότι ο Θεός βρίσκεται μέσα σε κάθε άνθρωπο. Αφεθείτε με  εμπιστοσύνη στον Θεό και φροντίστε να το κάνετε με πνεύμα απόλυτης αφοσίωσης προς Αυτόν. Το συμβολικό νόημα της σχέσης που υπήρχε ανάμεσα στον Κρίσνα και στις βοσκοπούλες Γκόπικα είναι τούτο: Η καρδιά σας είναι το Μπριντάβαν. Οι σκέψεις σας είναι σαν τις βοσκοπούλες Γόπικα. Ο Ανώτερος Θείος Εαυτός, το Άτμα, είναι ο Κρίσνα. Η ευδαιμονία είναι το παιχνίδι του Κρίσνα, το άθλημά Του. Ο καθένας σας πρέπει να μετατρέψει την καρδιά του και να την κάνει Μπριντάβαν. Επίσης πρέπει να σκεφθεί ότι ο Κρίσνα είναι ο Ανώτερος Θείος Εαυτός που βρίσκεται μέσα σας. Κάθε δραστηριότητα που αναλαμβάνετε πρέπει να την θεωρείται ως Παιχνίδι του Κρίσνα. Το Γκοκουλάστανι γιορτάζεται με προσφορά στον Κρίσνα ενός ειδικού φαγητού που παρασκευάζεται με ρύζι και χυμό ζαχαροκάλαμου. Το πραγματικό νόημα αυτού του ειδικού φαγητού είναι ο συσχετισμός του φαγητού με τον Υπέρτατο Κύριο. Το ειδικό αυτό φαγητό έχει γλυκιά γεύση. Συνεπώς, αυτό που προσφέρετε στον Θεό πρέπει να είναι η γλυκιά σας αγάπη. Η αγάπη σας πρέπει να φτάνει και να αγκαλιάζει τα πάντα, δηλαδή να είναι απεριόριστη. Αυτό είναι το πρώτιστο, το πιο σπουδαίο, μήνυμα που φέρνει στον κόσμο το Αβατάρ.  

 Για να ξαναζωντανέψετε την αγάπη και την συμπόνια, πρέπει να αφανίσετε την ζήλεια και τον εγωισμό, και να εξαγνίσετε την καρδιά σας.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο