Radio

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is the root-cause of all suffering and pain? What can we do about it? Bhagawan in all His love explains to us today.

Although God dwells in every person, this fact remains latent like oil in the gingelly seed. To manifest the Divine within you, you must go through trials and ordeals. Love for God should grow as a result of adversity. Just as gold improves in brilliance the more it is heated in the crucible, your devotion must shine when it goes through a constant purificatory process. Remember, for all the cruelty and violence that we find in the world today, the root cause is selfishness. This must be eradicated. Experience the Love Principle and rid the world of hatred. Once hatred is destroyed, world will be free from violence and strife. Cultivate Selfless Love and manifest love in all your thoughts and actions. You will experience bliss. When you are filled with Love for God, all pains and troubles will be forgotten. To propagate this principle of Divine Love, God descends in human form from time to time.

- Divine Discourse, Aug 21, 1992.

Desire destroys devotion, anger destroys wisdom, greed destroy work – hence sacrifice these bad qualities.
-BABA


Ποια είναι η βασική αιτία στην οποία οφείλονται όλα τα βάσανα και οι πόνοι; Τί μπορούμε να κάνουμε γι 'αυτό; Ο Μπάγκαβαν μάς το εξηγεί σήμερα με όλη Του την αγάπη.

Αν και ο Θεός διαμένει μέσα σε κάθε άνθρωπο, το γεγονός αυτό παραμένει άδηλο, αφανέρωτο και αδρανές, όπως συμβαίνει με το λάδι που βρίσκεται μέσα στον σπόρο του σουσαμιού. Για να εκδηλωθεί ο Θεός που βρίσκεται μέσα σας, πρέπει να υποβληθείτε σε δοκιμασίες και δεινοπάθειες. Η αγάπη για τον Θεό πρέπει να αυξάνει ως αποτέλεσμα των αντιξοοτήτων στις οποίες υποβαλλόσαστε. Ακριβώς όπως ο χρυσός βελτιώνεται σε λαμπρότητα όσο περισσότερο θερμαίνεται στο χωνευτήρι, έτσι και η αφοσίωσή σας πρέπει να λάμπει όταν περνάει από μια συνεχή διαδικασία εξαγνισμού. Να θυμόσαστε ότι, για όλη την σκληρότητα και την βία, που βρίσκουμε σήμερα στον κόσμο,  η βασική τους αιτία είναι ο εγωισμός. Αυτός ο εγωισμός πρέπει να ξεριζωθεί. Φροντίστε να βιώσετε την Αγάπη του Θεού και να απαλλάξετε τον κόσμο από το μίσος.  Μόλις εξαλειφθεί το μίσος, ο κόσμος θα απαλλαχθεί από την αντιπαλότητα και τις συγκρούσεις. Καλλιεργήστε την Ανιδιοτελή Αγάπη και εκδηλώστε την αγάπη σας με τις καλές σκέψεις σας και με τα καλά έργα σας. Τότε θα βιώσετε την αληθινή ευδαιμονία. Όταν η αγάπη για τον Θεό σάς πλημμυρίσει, τότε όλοι οι πόνοι και τα προβλήματά σας θα ξεχαστούν. Ο Θεός κατεβαίνει στον κόσμο, από καιρό σε καιρό, παίρνοντας την μορφή του ανθρώπου, για να μεταδώσει παντού το νόμο της Αγάπης Του. 

 Η επιθυμία καταστρέφει την αφοσίωση, ο θυμός καταστρέφει την σοφία, η απληστία  καταστρέφει την εργασία. Κατά συνέπεια, θυσιάστε τούτες τις κακές σας ιδιότητες.
-ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο