Radio

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Who should we remember with gratitude and adore, on the sacred occasion of Holy Navaratri, Bhagawan lovingly reminds us today!

Everyone must consider it their foremost duty today to revere one’s own mother as divine and serve her, regardless of country or circumstance. If you cannot respect and serve your mother who bore you for nine months, brought you into the world and reared you over the years, who else are you likely to respect? Lord Sri Rama Himself declared that one's mother and motherland are greater than even heaven. Maternal love is akin to that of the Creator who protects this infinite cosmos in countless ways. The Navaratri festival teaches this profound truth. One must remember that reverence to one's own mother is one's paramount duty. If one's mother is unhappy, all the expenditure one incurs and all the worship one offers in the name of Durga, Lakshmi and Saraswati during the Navaratri festival will yield no fruit.

- Divine Discourse, Oct 14, 1988

Reciprocate to your mother the same love and spirit of sacrifice with which she raised you.
-BABA


Ποιον πρέπει να φέρνουμε στον νου μας με ευγνωμοσύνη και να τον λατρεύουμε, με την ευκαιρία του εορτασμού του Ιερού Ναβαράτρι; Ο Μπάγκαβαν μάς το θυμίζει σήμερα με αγάπη!

Ο καθένας πρέπει να θεωρεί σήμερα ότι είναι πρωταρχικό του καθήκον να σέβεται την μητέρα του ως θεία οντότητα και να την υπηρετεί, ανεξάρτητα μάλιστα από την χώρα της οποίας είναι πολίτης και από τις συνθήκες που αντιμετωπίζει. Εάν δεν μπορείτε να σεβόσαστε και να υπηρετείτε την  μητέρα σας,  η οποία σας κράτησε μέσα της επί εννέα μήνες, σας γέννησε και σας έφερε στον κόσμο και ακολούθως σας ανέθρεψε με φροντίδες επί έτη, τότε ποιον άλλο θα μπορέσετε ενδεχομένως να σεβαστείτε; Ο ίδιος ο Ράμα, ο Κύριος, δήλωσε ότι η μητέρα και η πατρίδα του ανθρώπου είναι πιο σημαντικές ακόμη και από τον ουρανό. Η αγάπη της μάνας είναι σαν την αγάπη του  Δημιουργού, ο οποίος προστατεύει τούτον τον απείρως μεγάλο κόσμο με αναρίθμητους τρόπους. Η γιορτή του Ναβαράτρι διδάσκει αυτή τη βαρυσήμαντη αλήθεια. Ο άνθρωπος πρέπει να θυμάται ότι ο σεβασμός προς την μητέρα του αποτελεί γι αυτόν καθήκον υπέρτατο. Εάν η μητέρα κάποιου ανθρώπου είναι θλιμμένη, τότε όλες οι δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται αυτός ο άνθρωπος και η λατρεία που προσφέρει για τις θεές Ντούργκα, Λάκσμι και Σαράσβατι, κατά την διάρκεια του εορτασμού του Νιβαράτρι, δεν θα του αποδώσουν απολύτως κανένα καρπό.

 Να ανταποδίδετε στην μητέρα σας την ίδια αγάπη και το ίδιο πνεύμα θυσίας με τα οποία σας μεγάλωσε.
-ΒΑΒΑ

Source: SAI INSPIRES


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο