Radio

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

On the auspicious occasion of Dasara beginning today, let us listen to Bhagawan Himself about the benefit of the various activities that mark Dasara celebrations in Prasanthi.

Vedas have given four Mahavakyas (divine axioms) to the world. One of which is, Prajnanam Brahma (Knowledge is Divinity). What is Prajnana? Is it bookish knowledge? Is it the knowledge that is forgotten with the passage of time? Is it related to the experience of the body? No. Not at all. Prajnana is the unchanging and eternal principle, which is in you at all times and under all circumstances. People call it supreme knowledge but the correct translation for this term is Constant-Integrated-Awareness. Though God is present within, man goes in search of Him thinking that He is present only in a particular place. It is tantamount to somebody going in search of one’s own self elsewhere. Realise that the five elements present in you are the very forms of Divine. Divinity is present in every being. The life principle that flows through each and every nerve of the body is verily divine.

- Divine Discourse, Oct 9, 2000

Be good, do good and make everyone happy. This is the purpose of human birth.
-BABA


Με τον ευτυχή δεκαήμερο εορτασμό Ντάσαρα, που αρχίζει σήμερα, ας ακούσουμε τον Ίδιο τον Μπάγκαβαν να μας μιλάει για τα οφέλη από τις διάφορες δραστηριότητες που χαρακτηρίζουν αυτόν τον εορτασμό στο Πρασάντι.


Οι Βέδες έχουν προσφέρει στον κόσμο τέσσερα Θεϊκά Αξιώματα. Ένα από αυτά ορίζει ότι η Γνώση είναι Θεός (Prajnanam Brahma). Τί είναι η Γνώση; (Prajnana). Είναι άραγε η γνώση που αποκτούμε μελετώντας βιβλία; Είναι η γνώση που λησμονούμε με το πέρασμα του χρόνου; Σχετίζεται με την εμπειρία που έχει αποκτήσει το σώμα; Όχι. Απολύτως όχι. Η Γνώση αυτή είναι η αμετάβλητη και αιώνια αρχή, η οποία βρίσκεται μέσα σας κάθε στιγμή και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι άνθρωποι την ονομάζουν υπέρτατη γνώση, αλλά η ορθή μετάφραση αυτού του όρου είναι «Σταθερή και Παντοτινή Ολοκληρωμένη Επίγνωση». Αν και ο Θεός είναι πανταχού παρών και βρίσκεται μέσα στο καθετί, ο άνθρωπος ψάχνει για να Τον βρει με την σκέψη ότι ο Θεός είναι παρών μόνο σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος. Αυτό ισοδυναμεί με την περίπτωση εκείνου που αναζητάει τον ίδιο τον εαυτό του κάπου αλλού, έξω από τον εαυτό του. Φροντίστε να συνειδητοποιήσετε ότι τα πέντε στοιχεία της Φύσης, που υπάρχουν μέσα σας, είναι οι ίδιες οι μορφές του Θεού. Ο Θεός βρίσκεται μέσα σε κάθε πλάσμα. Η ίδια η ζωή, η δύναμη της ζωής, η αρχή της ζωής, που ρέει και κυκλοφορεί μέσα στο κάθε νεύρο και σε όλα τα νεύρα του σώματος, είναι στ’ αλήθεια θεϊκή.


Να είσαστε καλοί, να κάνετε το καλό και να κάνετε όλους τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Αυτός είναι ο σκοπός για τον οποίο γεννιέται ο άνθρωπος.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο