Radio

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

Why is the Lord’s name the only worthwhile treasure worth gathering in this lifetime? Bhagawan lovingly reminds us today.

When a person dies, his property and assets remain at home; they do not go with him. Their relatives cannot also go; only the good or the bad name they have earned lasts here. So you must live in such a way that posterity will remember you with gratitude and joy. To lead the good life, constant prompting from the God within is a great help. That inspiration can be got only by constantly reciting the Lord's Name and calling on the inner springs of Divinity. The Name is so valuable an instrument to win His Grace, to realise His Presence, to picture His Form, and to remember His Glory. Even if it is repeated from the heart once in the morning, and once in the evening, that will make the griham (home) a griham, instead of a guha (cave). Remember how happy, contented and carefree were the great saints who revelled in that Name - Jayadeva, Tukaram, Kabir, Surdas, Tulsidas, or Ramakrishna.

- Sathya Sai Speaks, Vol 6, Ch 27.

Where singing the Name of he Lord fills the air with is splendor and fragrance, that place indeed is Vaikunta (the abode of Vishnu).

-BABA





Γιατί το όνομα του Κυρίου είναι ο μόνος σπουδαίος θησαυρός που αξίζει να αποκτήσουμε σε τούτη την ζωή; Ο Μπάγκαβαν μας το θυμίζει σήμερα με αγάπη.

Όταν κάποιος άνθρωπο πεθάνει, η ιδιοκτησία του και τα περιουσιακά του στοιχεία  παραμένουν στο σπίτι. Δεν πηγαίνουν μαζί του. Και οι συγγενείς του δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν κι εκείνοι. Μόνο το καλό ή το κακό όνομα και η φήμη που αποκτήθηκαν παραμένουν στον κόσμο. Συνεπώς, πρέπει να ζείτε με τέτοιο τρόπο, ώστε οι μεταγενέστεροι να σας θυμούνται με ευγνωμοσύνη και με χαρά. Προκειμένου να ζήσετε την ζωή σας με σωστό και καλό τρόπο, έχετε σπουδαία βοήθεια την εσωτερική προτροπή με την οποία σας ενθαρρύνει ο Θεός. Τούτη την θεϊκή προτροπή μπορεί να σας την εμπνεύσει μόνο η συνεχής επανάληψη του Αγίου Ονόματος του Θεού και η επίκληση των εσωτερικών πηγών από τις οποίες αναβλύζει η  Θεία Φύση. Το Όνομα του Θεού είναι πραγματικά ένα τόσο πολύτιμο εργαλείο για να κερδίσετε την Χάρη Του, για να συνειδητοποιήσετε την Παρουσία Του, για να σχηματίσετε την εικόνα της Μορφής Του, και για να θυμόσαστε την Δόξα Του. Ακόμα κι αν ο άνθρωπος επαναλαμβάνει το Όνομα του Θεού μέσα από την καρδιά του μια  φορά το πρωί και μια φορά το βράδυ, αυτό θα μετατρέψει την σπηλιά όπου μένει σε αληθινή κατοικία. Θυμηθείτε πόσο ευτυχισμένοι, πραγματικά ευχαριστημένοι και αμέριμνοι ήταν οι μεγάλοι άγιοι που απολάμβαναν την επανάληψη του Αγίου Ονόματος του Κυρίου – δηλαδή, ο Τζαβαντέβα, ο Τούκαραμ, ο Καμπίρ, ο Σούρντας, ο Τούλσιντας και ο Ραμακρίσνα.


Εκεί όπου η υμνωδία του Αγίου Ονόματος του Κυρίου γεμίζει τον αέρα με λαμπρότητα και με ευωδιά, πραγματικά ο τόπος εκείνος γίνεται κατοικία του Θεού.
-ΒΑΒΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο