Radio

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

Everybody yearns for God’s grace. What should we do to acquire it? When we get it, how will we benefit from it? Bhagawan lovingly reinforces today.

God's grace is just like the shower of rain and the sunlight. You must do some sadhana (spiritual practice) to acquire it; like keeping a pot upright to receive the rain, or the sadhana of opening the door of your heart, so that Sun may illumine it. Pray for grace and do little sadhana. Grace will set everything right. Its main consequence is Self-realisation (Atma sakshatkara); but there are other incidental benefits too like a happy contented life, and a cool courageous temper, established in unruffled peace (shanti). The main benefit from a jewel is personal joy but when one has come to the last coin in the purse, one can sell it and start life again! That is an incidental advantage. The plantain tree has bunch of fruits as its main gift! But its leaves, soft core of its trunk, flower bud, etc. are subsidiary items with profitable use. This is the nature of grace. It fulfils a variety of wants.

- Divine Discourse, Mar 29, 1968.

Command your mind, regulate your conduct, keep your heart straight and clear, then you will get from the Lord, the gift of His Grace.
-BABA


Όλοι οι άνθρωποι επιθυμούν βαθύτατα την Θεία Χάρη. Τι πρέπει να κάνουμε για να την αποκτήσουμε; Αν μας δοθεί η Θεία Χάρη, πώς θα ωφεληθούμε από αυτό το δώρο; Ο Μπάγκαβαν μας ενθαρρύνει σήμερα με αγάπη και μας ενδυναμώνει.


Η χάρη του Θεού είναι ακριβώς σαν την βροχή που μας κατακλύζει και το φως του ήλιου που μας λούζει. Για να την αποκτήσετε πρέπει να κάνετε κάποιες πνευματικές ασκήσεις. Παραδείγματος χάρη, πρέπει να κρατάτε όρθιο και ανοιχτό ένα δοχείο για να μαζέψετε το νερό της βροχής που πέφτει ή να ασκηθείτε στο άνοιγμα της πόρτας της καρδιάς σας, ώστε να την φωτίσει το φώς του Ήλιου που λάμπει. Να προσευχόσαστε για την Χάρη του Θεού και να κάνετε κάποια πνευματική άσκηση. Η Χάρη του Θεού τακτοποιεί τα πάντα. Η πιο σπουδαία προσφορά που φέρνει στον άνθρωπο η Θεία Χάρη είναι η Αυτοπραγμάτωση. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες επωφελείς συνέπειες όπως είναι η χαρούμενη και ευτυχισμένη ζωή, και ο ήρεμος και θαρραλέος χαρακτήρας, που συνυπάρχει με ειρήνη αδιατάραχτη. Το κύριο όφελος από ένα κόσμημα είναι η προσωπική χαρά που προσφέρει, αν όμως ο άνθρωπος φτάσει στο σημείο να μην έχει χρήματα στο πορτοφόλι του, μπορεί να το πουλήσει και να αρχίσει ξανά την ζωή του! Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα δευτερεύουσας σημασίας. Το κύριο δώρο που προσφέρει στον άνθρωπο η μπανανιά των Αντιλλών είναι τα μάτσα των φρούτων της! Αλλά και τα φύλλα της, ο μαλακός πυρήνας του κορμού της, τα μπουμπούκια των λουλουδιών της κλπ. είναι επικουρικά δευτερεύοντα προϊόντα που έχουν επικερδή χρήση. Αυτή είναι και η φύση που έχει η Θεία Χάρη.  Ικανοποιεί ολόκληρη ποικιλία από ανάγκες.


Να διαφεντεύετε τον νου σας, να βάζετε τάξη στη συμπεριφορά σας, να διατηρείτε την καρδιά σας ειλικρινή και αγνή, και τότε θα λάβετε από τον Κύριο ως δώρο Του την Θεία Χάρη.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο