Radio

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What should our aspiration be as we engage in acts of service? Bhagawan lovingly guides us today.

Attachment and hatred are the greatest enemies of progress in any scheme of social service, why, in any scheme of work. If a man is deluded into believing that he is saving others, then woe be to him, for there is no other at all. All are One, one person’s sorrow is everyone’s sorrow. The fundamental flaw is the ignorance of humanity. If only one is wise, one would know that all individuals are waves on the surface of the self-same ocean. Selfless action is the ideal to be aimed at. But now, everything is measured by the result, the gain that accrues. Study is also for the salary one can get on the basis of the degree earned. If the act is done without selfish desire (in the nishkama way); there is no aim to seek gain. The desire for gain is like the poison fangs; when they are pulled out, the snake of karma (action and reaction cycle) is rendered harmless.

- Divine Discourse, Sep 15, 1963

True spirituality consists in promoting human unity through harmonious living and sharing the joy with one and all.
-BABA


Ποια πρέπει να είναι η φιλοδοξία μας όταν μετέχουμε σε δραστηριότητες ανιδιοτελούς προσφοράς υπηρεσίας; Ο Μπάγκαβαν μας καθοδηγεί σήμερα με αγάπη.

 Η προσκόλληση και το μίσος είναι οι πιο μεγάλοι εχθροί για την πρόοδό μας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ανιδιοτελούς προσφοράς κοινωνικής υπηρεσίας – και βέβαια σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα εργασίας. Αν κάποιος γελαστεί και πιστέψει ότι είναι σωτήρας των άλλων, τότε αλίμονό του, γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλος κανείς. Όλοι είναι Ένα – η θλίψη που βαραίνει ένα πρόσωπο, είναι θλίψη για όλους. Το βασικό λάθος είναι η άγνοια που δέρνει την  ανθρωπότητα. Αν μόνο ένας ήταν σοφός, θα γνώριζε ότι όλα τα επί μέρους ανθρώπινα άτομα είναι κύματα στην επιφάνεια ενός και του ίδιου ωκεανού. Η ανιδιοτελής δράση είναι το ιδανικό που πρέπει να επιδιώκετε. Αλλά σήμερα, όλα κρίνονται με βάση το αποτέλεσμα, δηλαδή με βάση το όφελος, το κέρδος, που προκύπτει. Η μάθηση και η μελέτη έχει επίσης ως σκοπό της τον μισθό που μπορεί να εξασφαλίσει ο άνθρωπος με το πτυχίο που παίρνει. Εάν η δραστηριότητα του ανθρώπου γίνεται χωρίς το κίνητρο της εγωιστικής επιθυμίας του, τότε δεν υπάρχει σκοπός για κέρδος. Η επιθυμία για κέρδος μοιάζει με τα φαρμακερά δόντια του φιδιού. Όταν τραβήξετε και βγάλετε τούτα τα δόντια, τότε το φίδι της ανθρώπινης δράσης (του κύκλου της δράσης και της αντίδρασης) θα είναι πια αβλαβές.

 Η αληθινή πνευματικότητα συνίσταται στην βελτίωση της ενότητας μεταξύ των ανθρώπων, που επιτυγχάνεται με την αρμονική τους συνύπαρξη, και στο μοίρασμα της χαράς μεταξύ όλων ανεξαιρέτως.
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο