Radio

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What should be our attitude towards the reverses and troubles we face in life? Bhagawan lovingly reminds us today.

Welcome all the blows of fate, the misfortunes and miseries, just as gold welcomes the crucible, hammer and the anvil, to transform into a beautiful jewel. Or as the cane welcomes the chopper, crusher, boiler, pan, sprayer and dryer, so that its sweetness may be preserved and used as sugar by all. The Pandavas never demurred when disasters fell thick upon them. They were happy that disasters helped them to remember Krishna and call upon Him. Submit to the will of God. Never seek power or position but submit to His Will so that you may be ever happy and unmoved. The Lord rushes toward the devotee faster than the devotee rushes to Him. If you take one step toward Him, He takes a hundred steps toward you! He will be more than a mother or father. He will foster you from within you, just as He has saved and fostered so many saints who have placed faith in Him!

- Divine Discourse, Sep 08, 1963.

An air conditioner may cool your body. But only the grace of God can cool the heated brain and troubled heart.
-BABA


Ποια πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι στις ανατροπές και τα άλλα ποικίλα προβλήματα που μας επιφυλάσσει η ζωή; Ο Μπάγκαβαν μας το θυμίζει σήμερα με αγάπη.

 Να καλωσορίζετε όλα τα χτυπήματα της μοίρας, τις κακοτυχίες και τις δυστυχίες, ακριβώς όπως ο χρυσός καλωσορίζει το χωνευτήρι, το σφυρί και το αμόνι, για να μεταμορφωθεί και να γίνει κόσμημα πολύ όμορφο. Ή όπως το ζαχαροκάλαμο καλωσορίζει τον κόφτη, τον θραυστήρα, τον λέβητα, την λεκάνη, τον ψεκαστήρα και το στεγνωτήριο, ώστε με την λειτουργία τους η γλυκύτητά του να μπορέσει να διατηρηθεί και να χρησιμοποιηθεί από όλους ως ζάχαρη. Οι Πάνταβας, όταν οι καταστροφές σωριαζόντουσαν πάνω τους, ποτέ δεν αντέδρασαν με παράπονο. Ήταν ευτυχισμένοι επειδή οι καταστροφές τους βοήθησαν ώστε να έχουν διαρκώς στη θύμησή τους τον Κρίσνα και να επικαλούνται την βοήθειά Του. Να υποτασσόσαστε στο θέλημα του Θεού.  Ποτέ να μην αναζητάτε την δύναμη ή την θέση της εξουσίας, αλλά να εμπιστευόσαστε τον εαυτό σας στο Θέλημα του Θεού, για να είσαστε έτσι πάντα χαρούμενοι και ακλόνητοι. Ο Κύριος σπεύδει προς τον αφοσιωμένο πιστό Του πιο γρήγορα από όσο σπεύδει ο πιστός προς Εκείνον. Εάν κάνετε ένα βήμα προς τον Θεό, τότε Εκείνος θα κάνει εκατό βήματα προς εσάς.  Ο Θεός θα είναι για εσάς κάτι περισσότερο από μητέρα ή από πατέρας σας. Θα σας φροντίζει με στοργή μέσα από την ίδια την ύπαρξή σας, όπως φρόντισε με αγάπη και έσωσε τόσο πολλούς αγίους, οι οποίοι στήριξαν σ’ Εκείνον την πίστη τους!

 Το κλιματιστικό μηχάνημα μπορεί να δροσίσει το σώμα σας. Αλλά, μόνο η Θεία Χάρη μπορεί να δροσίσει το θερμασμένο μυαλό και την ταραγμένη καρδιά του ανθρώπου.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο