Radio

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

Why should we think twice before we accumulate things in life and in our minds? Bhagawan lovingly guides us today.

Develop renunciation towards your own needs and wishes. Examine each on the touchstone of essentiality. When you pile up things in your apartments, you only promote darkness and dust; so also, do not collect and store too many materials in your mind. Travel light. Have just enough to sustain life and maintain health. The pappu (dish made of lentils) must have only enough uppu (salt) to make it relishing; that is to say, do not spoil the dish by adding too much salt. Life becomes too difficult to bear if you put too much desire into it. Limit your desires to your capacity and even among them, have only those that will grant lasting joy. Do not run after fashion and public approval and strain your resources beyond repair. Also, stick to your own dharma and the code of rules that regulate life or the stage you have reached.

- Divine Discourse, Aug 19, 1964

The basic quality of devotion is the yearning for realizing oneness with the Divine.
-BABA


Γιατί πρέπει να το σκεφτούμε δύο φορές προτού πάρουμε την απόφαση να συγκεντρώσουμε διάφορα πράγματα στη ζωή μας καθώς και στον νου μας; Ο Μπάγκαβαν μας καθοδηγεί σήμερα με αγάπη.

 Φροντίστε να αναπτύξετε την αρετή της απάρνησης σε σχέση με τις ανάγκες και τις επιθυμίες, που έχετε σεις οι ίδιοι. Εξετάστε καθεμιά από αυτές με το κριτήριο του κατά πόσο σας είναι ουσιαστικά απαραίτητη. Όταν συσσωρεύετε πράγματα στα διαμερίσματά σας, το μόνο που κάνετε είναι να αυξάνετε την σκοτεινιά και την σκόνη στους χώρους αυτούς. Το ίδιο ισχύει και για τον νου σας: μη μαζεύετε και μη σωρεύετε εκεί πάρα πολύ υλικό. Να ταξιδεύετε ανάλαφροι, έχοντας μαζί σας μόνο τα πράγματα που αρκούν για την συντήρηση της ζωής σας και της υγείας σας. Το μόνο που χρειάζεται για το φαγητό με φακές είναι αρκετό αλάτι, ώστε να γίνεται γευστικό και ευχάριστο. Δηλαδή, μην χαλάτε αυτό το φαγητό προσθέτοντάς του πάρα πολύ αλάτι. Η ζωή γίνεται πάρα πολύ δύσκολη, για να την υποφέρει κανείς, αν της προσθέτετε πάρα πολλές επιθυμίες. Φροντίστε, λοιπόν, να περιορίζετε τις επιθυμίες σας στο όριο που το επιτρέπουν οι δυνατότητές σας. Και επί πλέον, μεταξύ των επιθυμιών που θα ικανοποιήσετε, αρκεσθείτε μόνο σε όσες θα σας προκαλέσουν διαρκή και μόνιμη χαρά. Μην κυνηγάτε την μόδα και όσα αρέσουν στον πολύ κόσμο με αποτέλεσμα να περιορίζετε τόσο πολύ το εισόδημα που διαθέτετε ώστε να αδυνατείτε πια να το αναπληρώσετε. Επίσης, να παραμένετε πιστοί σε αυτό που είναι δικό σας ηθικό και πνευματικό καθήκον (ντάρμα)  καθώς και στους κανόνες του κώδικα, που ρυθμίζουν τη ζωή ή το στάδιο της ζωής στο οποίο έχετε φτάσει. .

Η βασική ιδιότητα που έχει η αφοσίωση είναι η λαχτάρα του πιστού να συνειδητοποιήσει την απόλυτη ενότητά του στο ένα με τον Θεό.
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο