Radio

Κυριακή 8 Απριλίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the best Sadhana we must practice in our daily living? Bhagawan inspires with His own example.

Take My own instance. I never exult when I am extolled, nor shrink when I am reviled. Few have realised My purpose and significance, but I am not worried. When things that are not in Me are attributed to Me, why should I worry? When things that are in Me are mentioned, why should I exult? "Sayeeki Sarvamu yes, yes, yes" (for Sai it is always yes!). If you say, "Yes, you are the Lord," Yes, I am the Lord to you, if you say "No", I too echo the same. I am Anandam, Shantam, Dhairyam (Bliss, Peace and Courage). Take Me as your Atma tatwam (Inner Atmic Reality); you won't be wrong. Resolve from this day to see only the good in others, and to develop the good in yourselves. That is the best sadhana (spiritual endeavour). Nurturing anger and hatred in the heart is like carrying a pot with many holes for bringing water. Discard anger, hate, envy and greed; do it by dwelling always on the Name that summarises and signifies the Glory of God.

- Divine Discourse, Mar 30, 1965.

See good, be good and do good – this is the way to God.
-BABA


Ποια είναι η άριστη πνευματική άσκηση που πρέπει να εφαρμόζουμε, ενώ ζούμε την καθημερινή μας ζωή; Ο Μπάγκαβαν εμπνέει τους πιστούς προβάλλοντας το δικό Του παράδειγμα.

Πάρετε την δική Μου περίπτωση ως παράδειγμα. Ποτέ δεν γεμίζω από χαρά όταν Με εγκωμιάζουν. Ούτε μαζεύομαι και ζαρώνω, όταν Με βρίζουν και Με διασύρουν. Λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει τον σκοπό Μου και την σημαντικότητα της παρουσίας Μου. Ωστόσο, δεν ανησυχώ. Όταν Μου αποδίδονται από άλλους πράγματα, που δεν υπάρχουν σε Μένα, γιατί πρέπει να ανησυχήσω; Όταν γίνεται λόγος για πράγματα που έχω, γιατί πρέπει να καμαρώσω και να υπερηφανευτώ; Για τον Σάι η απάντηση είναι πάντοτε «Ναι, ναι, ναι». Αν πείτε «Ναι, είσαι ο Κύριος», τότε Ναι είμαι ο Κύριος για εσάς. Αν πείτε «Όχι», αντηχώ  επαναλαμβάνοντας και πάλι το ίδιο. Είμαι Ευδαιμονία, Ειρήνη και Θάρρος.  Πάρτε Με ως την Εσωτερική σας Ανώτερη Θεία Πραγματικότητα. Δεν θα κάνετε λάθος. Αποφασίστε από σήμερα να βλέπετε μόνο το καλό στους άλλους και από την πλευρά σας να αναπτύσσετε και να καλλιεργείτε μόνο το καλό. Αυτή είναι η καλύτερη πνευματική άσκηση. Αν εκτρέφετε στην καρδιά σας το μίσος και τον θυμό, τότε αυτό που κάνετε είναι σαν να χρησιμοποιείτε ένα δοχείο με πολλές τρύπες, για να μεταφέρετε νερό. Βγάλτε από μέσα σας τον θυμό, το μίσος, τον φθόνο και την απληστία. Φροντίστε να το κάνετε αυτό στοχαζόμενοι διαρκώς το Άγιο Όνομα του Θεού, που συνοψίζει και σημαίνει την Δόξα του Θεού.

 Να βλέπετε το καλό, να είσαστε το καλό και να κάνετε το καλό – αυτή η συμπεριφορά είναι ο δρόμος που οδηγεί τον άνθρωπο στον Θεό.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο