Radio

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

How can we attain God? What mistakes do people knowingly or unknowingly commit? Bhagawan lovingly explains to us today.

You cannot attain God by your wealth. God can be attained only through devotion. Satyabhama in her pride hoped to possess Krishna all for herself by her wealth. She chose to weigh Him against the huge amount of gold she possessed, and failed. Narada made her realise her folly by showing that a single basil (Tulasi) leaf offered by Rukmini with real devotion exceeded all the wealth of Satyabhama. Satyabhama symbolises desire while Rukmini represents devotion. Krishna says that He is pleased with the offering of a leaf, a flower, a fruit or water. Do not take this literally. Your body is the leaf, the flower is the blossom of your heart, your mind is the fruit, and the tears of joy is the water - these are the acceptable offerings to God. You will have everything in life if you have love in you. Never hate anybody. Make this your goal in life. This is My message for you today!

- Divine Discourse, Nov 23, 2000

Pure and selfless Love is my only wealth.
-BABA


Πώς μπορούμε να κερδίσουμε τον Θεό; Ποια είναι τα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι συνειδητά ή ασυνείδητα; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

 Δεν μπορείτε να κερδίσετε τον Θεό προσφέροντας τα πλούτη που διαθέτετε. Μόνο με την ευλαβική αφοσίωσή σας προς Αυτόν μπορείτε να Τον κερδίσετε. Η Σατυαμπάμα, με την έπαρση που την διέκρινε, έτρεφε την ελπίδα πως θα μπορούσε να έχει την εύνοια του Κρίσνα  αποκλειστικά για τον εαυτό της, χρησιμοποιώντας γι αυτό τον σκοπό τα πλούτη που είχε στην διάθεσή της. Επέλεξε, λοιπόν, να διεκδικήσει την εύνοια του Κρίσνα διαθέτοντας την πολύ μεγάλη ποσότητα του χρυσού που κατείχε. Και απέτυχε. Ο σοφός Νάραντα την έκανε να αντιληφθεί την απερισκεψία της δείχνοντας ότι και ένα μόνο φύλλο βασιλικού, που το πρόσφερε στον Θεό με αληθινή αφοσίωση η Ρουκμίνι, η σύζυγος και βασίλισσα του Κρίσνα, ξεπερνούσε σε πνευματική αξία όλα τα πλούτη της Σατυαμπάμα. Η Σατυαμπάμα συμβολίζει την επιθυμία του ανθρώπου. Η Ρουκμίνι εκπροσωπεί την αφοσίωση του ανθρώπου προς τον Θεό. Ο Κρίσνα λέγει ότι ευαρεστείται και μένει απόλυτα ικανοποιημένος με την προσφορά ενός φύλλου, ενός λουλουδιού, ενός φρούτου ή νερού. Μην παίρνετε, ωστόσο, αυτά το λόγια κατά γράμμα. Το φύλλο είναι το σώμα σας. Το λουλούδι είναι η ανθοφορία της καρδιάς σας. Ο καρπός είναι ο νους σας. Και το νερό είναι τα δάκρυα της χαράς σας – τούτες είναι οι ιερές προσφορές του ανθρώπου, που γίνονται δεκτές από τον Θεό. Θα έχετε τα πάντα στη ζωή σας, αν τρέφετε μέσα σας την αγάπη. Ποτέ μην μισείτε κανέναν – αυτή την αποφυγή του μίσους φροντίστε να την κάνετε στόχο στην ζωή σας. Αυτό είναι το μήνυμά Μου, το μήνυμα που σας απευθύνω σήμερα!


Η αγνή και ανιδιοτελής Αγάπη είναι ο μοναδικός πλούτος μου.
-ΒΑΒΑ 


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο