Radio

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας

Are we practicing living as a true human? Bhagawan lovingly implores us today to do a self-enquiry.

You must crave for the vision of God; only then you are entitled to the status of human-ness. To do so, you must conquer your mind. Remember, true human is one who is the ruler of the mind (manas), not its slave! Every human (manava) must endeavour to reach the Divine (Madhava)! To earn the vision and grace of God, you have to pray to the Personified Power with Name and Form; it is your yearning that decides in what form the Lord appears. You call and He will answer! If you are not earnest, or if you feel indifferent and say, “Let Him come when He wills, in the Form He likes and with the Name He prefers”, He will not come at all! Call on Him with anguish, and He will immediately respond!

- Divine Discourse, May 1963

Dedication ensures success, purifies inner vision and gives lasting joy.
-BABA


Άραγε ζούμε την ζωή μας ως αληθινά ανθρώπινα πλάσματα; Ο Μπάγκαβαν μας παρακαλεί σήμερα με αγάπη να εξετάσουμε τον εαυτό μας.


Πρέπει να επιζητείτε με λαχτάρα να σας αποκαλυφθεί το όραμα του Θεού. Μόνο τότε θα έχετε το δικαίωμα να ανήκετε στην κατηγορία των αληθινών ανθρώπων. Για να το κατορθώσετε αυτό, πρέπει να υποτάξετε και να χαλιναγωγήσετε τον νου σας. Να θυμόσαστε ότι αληθινός άνθρωπος είναι  εκείνος που κυβερνά και διαφεντεύει τον νου του, όχι εκείνος που είναι σκλάβος του νου του. Κάθε άνθρωπος πρέπει να αγωνίζεται για να φτάσει στον Θεό! Προκειμένου να φτάσετε στην κατάσταση να οραματιζόσαστε τον Θεό και να κερδίζετε την Χάρη Του, πρέπει να προσευχόσαστε στην Προσωποποιημένη Ανώτερη Θεία Δύναμη, η οποία έχει πάρει Μορφή και Όνομα. Η Μορφή με την οποία φανερώνεται ο Κύριος καθορίζεται από την δική σας έντονη επιθυμία και την λαχτάρα σας. Εσείς καλείτε τον Θεό κι Εκείνος αποκρίνεται! Αν δεν είσαστε ειλικρινείς ή αν αισθανόσαστε αδιάφοροι και λέτε, «Ας παρουσιαστεί ο Θεός όποτε το θελήσει ο Ίδιος. Ας παρουσιαστεί με την Μορφή που ο Ίδιος επιθυμεί και με το Όνομα που ο Ίδιος προτιμάει», τότε ο Θεός δεν θα σας παρουσιαστεί καθόλου! Καλέστε Τον με όλη την δύναμη της καρδιάς σας και τότε Εκείνος αμέσως θα ανταποκριθεί! 


Η αφιέρωση του ανθρώπου στην πνευματική του αποστολή, του εξασφαλίζει την επιτυχία, εξαγνίζει την εσώτερη όρασή του και του παρέχει διαρκή χαρά.
-ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο