Radio

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας


Why is good association so essential for success in the spiritual path? Bhagawan lovingly explains to us today.

Seek the company of the good, the seekers, the aspirants, and the detached. Then you will see the light. Listen to holy discourses and read sacred books. Your effort and the atmosphere of the place - these two will lead you to success. Markandeya held tight the Shivalinga and so the noose of Yama (God of death) bound him and Shiva; hence young Markandeya was saved. The story teaches you to be ever in contact with God, for you do not know when the noose will be thrown. Attach yourself to the Highest, call it by any name, conceive it in any form. But, remember, without righteousness (Dharma) you cannot attain God. Learn the means of winning grace and earning purity from those who know - the elders and scholars who have put their learning into practice. Grace can wipe off the past; Sat-prayatna, Sat-sanga and Sadhachara (good effort, good company and good practices) will ensure happiness in future!

- Divine Discourse, Apr 1, 1965.

Win the Grace of the Lord – and all your accumulated burden will be burnt into ashes in just a moment.
-BABA


Γιατί η καλή συναναστροφή είναι τόσο απαραίτητη για την επιτυχία στο πνευματικό μονοπάτι; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

Να επιζητείτε την συναναστροφή με τους καλούς ανθρώπους, με αυτούς που αναζητούν τον Κύριο, που φιλοδοξούν να Τον προσεγγίσουν και έχουν απαλλαγεί από τις προσκολλήσεις. Τότε θα δείτε το πνευματικό φως. Να ακούτε καθαγιασμένες ομιλίες και να διαβάζετε ιερά βιβλία. Ο πνευματικός σας αγώνας και η καθαρή ατμόσφαιρα του τόπου στον οποίο βρισκόσαστε - αυτά τα δυο θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία. Ο σοφός Μαρκαντέγια κρατούσε σφιχτά το Λίγκαμ του Σίβα με αποτέλεσμα η θηλιά του Γιάμα (του Θεού του θανάτου) να τον δέσει σφιχτά με τον Θεό Σίβα. Έτσι, ο νεαρός Μαρκαντέγια σώθηκε. Η ιστορία αυτή σας διδάσκει να είσαστε πάντα σε στενή επαφή με τον Θεό, γιατί δεν ξέρετε πότε η θηλιά του θανάτου θα ριχτεί εναντίον σας. Φροντίστε να είσαστε στενά δεμένοι με τον Υπέρτατο Κύριο, που Τον αποκαλείτε με οποιοδήποτε Όνομα, και τον αντιλαμβανόσαστε δίνοντάς Του οποιαδήποτε μορφή. Αλλά, να θυμόσαστε ότι χωρίς να τηρείτε το Ντάρμα (την θεία Δικαιοσύνη, το ιερό πνευματικό σας καθήκον) δεν μπορείτε να φτάσετε στον Θεό. Μάθετε από εκείνους που ξέρουν πώς να κερδίζετε την Χάρη του Θεού καθώς και την αγνότητά σας – δηλαδή μάθετε από τους πιο μεγάλους στην ηλικία και τους καταρτισμένους, οι οποίοι έχουν βάλει σε εφαρμογή όλα αυτά που διδάχτηκαν. Η Χάρη του Θεού μπορεί να ξεκαθαρίσει και να σβήσει τη βρωμιά που δημιουργήθηκε στο παρελθόν. Ο καλός αγώνας σας, η καλή συναναστροφή σας και οι καλές πρακτικές συνήθειες που εφαρμόζετε στην ζωή σας θα σας εξασφαλίσουν την μελλοντική ευτυχία!

 Κερδίστε την Χάρη του Κυρίου – και έτσι όλα τα βάρη που έχετε φορτωθεί θα καούν και θα γίνουν στάχτη μέσα σε μια στιγμή.

-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο