Radio

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How should our resolve be if we wish to be successful in the spiritual path? Bhagawan lovingly explains to us today.

Your determination to acquire bliss and peace should not flicker like the flame of a lamp placed on a gusty window. You must learn how to attain them from the scriptures composed by saints or from the wise who have won them. Then you must adhere to the path, however sharp the criticism, and whoever be the one callously condemning it. Cynical laughter cannot harm the aspirant! Can a storm shake the Himalayan range? Let not your faith in the goal or the road quake before trouble or trial, toil or travail, distress or despair. They are but passing clouds, casting temporary shadows, hiding for a little time the glory of the sun or moon. Do not get distracted by doubt or despondency. Build the mansion of your life on four firm pillars: virtue, wealth, desire and liberation (dharma, artha, kama and moksha), the goals of human effort laid down by the ancient sages, each pillar bound strong and safe with every other.
- Divine Discourse, Mar 23, 1966.
God alone is the giver of life, the guardian of life, and the goal of life.
-BABA


Ποια πρέπει να είναι η απόφασή μας, αν θέλουμε να είναι επιτυχημένη η πορεία μας στο πνευματικό μονοπάτι; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

Η αποφασιστικότητα σας να αποκτήσετε την ευδαιμονία και την ειρήνη δεν πρέπει να είναι αβέβαιη και να τρεμοπαίζει όπως η φλόγα του λυχναριού, που το τοποθετούμε στο παράθυρο όπου φυσάει ο αέρας. Πρέπει να μάθετε πώς θα αποκτήσετε την ευδαιμονία και την ειρήνη μελετώντας τις ιερές γραφές που τις έγραψαν άγιοι άνθρωποι ή διδασκόμενοι από τους σοφούς, οι οποίοι τις έκαναν κτήμα τους. Και μετά, πρέπει να ακολουθήσετε με αφοσίωση το πνευματικό μονοπάτι, όσο σκληρή κι αν είναι η κριτική που θα δεχτείτε, όποιος κι αν είναι ο ακαλλιέργητος άνθρωπος που καταδικάζει τούτο το μονοπάτι. Η ωμή συμπεριφορά και τα γέλια των κυνικών δεν μπορούν να βλάψουν τον πνευματικό αναζητητή! Μπορεί άραγε το ξέσπασμα μιας καταιγίδας να ταρακουνήσει την οροσειρά των Ιμαλαΐων; Μην χάνετε την πίστη που έχετε στον σκοπό σας κι ας μην σας επηρεάζουν το τρέμουλο του σεισμού πριν από το πρόβλημα ή η δοκιμασία, η σκληρή δουλειά και ο μόχθος, η δυστυχία και η απελπισία. Όλα αυτά δεν είναι παρά σύννεφα που περνούν ρίχνοντας προσωρινά τις σκιές τους με τις οποίες κρύβουν για λίγο την δόξα και την λαμπρότητα του ήλιου ή της σελήνης. Μην τα χάνετε παρασυρόμενοι από την αμφιβολία ή την αποθάρρυνση. Χτίστε το αρχοντικό μέγαρο της ζωής σας πάνω σε τέσσερεις ακλόνητες κολώνες : την αρετή, τον πλούτο, την επιθυμία και την απελευθέρωση. Αυτοί είναι οι σκοποί του αγώνα που κάνει ο άνθρωπος, όπως ορίζονται από τους αρχαίους σοφούς. Κάθε κολώνα είναι δεμένη δυνατά και με σιγουριά με καθεμιά από τις άλλες.

Μόνο ο Θεός δωρίζει την ζωή, Αυτός είναι που την προστατεύει κι Αυτός αποτελεί τον σκοπό και την επιδίωξή της.
-ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο