Radio

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY

          Σκέψη της ημέρας
What is true friendship? Bhagawan lovingly defines this noble relationship for us today.

While in this transient world you have a sore need of someone of your kind to whom you can communicate your feelings, share your discoveries, depressions, moments of bliss and sorrow. Someone who can be by your side while trekking the hard road to truth and peace, encouraging and enthusing you towards the goal. Friends who can confer real counsel, comfort and consolation are precious gifts, rarely found today. Friendship must bind two hearts and affect both beneficially, whatever may happen to either - loss or gain, pain or pleasure. Each must correct the other, for each knows that they come from sympathy and love. Each must be vigilant that the other does not slide from the ideal, cultivate habits that are deleterious, or hide thoughts and plans that are evil. The honour of each is in the safekeeping of the other. Each trusts the other and places reliance on the other's watchful love. Only those deserve the name ‘friends’, who help in uplifting life, cleansing ideals, elevating emotions and strengthening resolves.

- Divine Discourse, May 24, 1973

Moderate food, moderate sleep, compassion and fortitude – these will help in the upkeep of the health of both body and mind.
-BABA


Τί είναι η αληθινή φιλία; Ο Μπάγκαβαν δίνει σήμερα με αγάπη για χάρη μας τον ορισμό τούτης της σχέσης μεταξύ των ανθρώπων, που χαρακτηρίζεται από ανώτερη ευγένεια.

 Ενώ βρισκόσαστε σε τούτον τον παροδικό κόσμο,  έχετε πολύ μεγάλη ανάγκη για κάποιον του είδους σας με τον οποίο να μπορείτε να ανταλλάσσετε συναισθήματα, να μοιραζόσαστε τα ευρήματά σας, τις στενοχώριες σας, τις στιγμές της μεγάλης σας ευτυχίας καθώς και της θλίψης σας. Χρειαζόσαστε κάποιον που να μπορεί να στέκεται στο πλευρό σας ενώ ταξιδεύετε σε μακρύ και σκληρό δρόμο, για να βρείτε την αλήθεια και την ειρήνη – κάποιον που να σας ενθαρρύνει και να σας ενθουσιάζει στην πορεία σας προς αυτόν τον σκοπό. Οι φίλοι που μπορούν να προσφέρουν πραγματική καθοδήγηση, άνεση και παρηγοριά είναι δώρα πολύτιμα, που σήμερα βρίσκονται πολύ σπάνια. Η φιλία πρέπει να δένει δυο καρδιές μεταξύ τους και να είναι επωφελής και για τις δυο ανεξάρτητα από το τί τους συμβαίνει – δηλαδή ανεξάρτητα από το αν έχουν ζημιά ή κέρδος, πόνο ή ευχαρίστηση. Οι φίλοι πρέπει να διορθώνουν ο ένας τον άλλο, γιατί ο καθένας τους ξέρει ότι τους συνδέει συμπάθεια και αγάπη. Οι φίλοι πρέπει να αγρυπνούν ώστε ο άλλος τους φίλος να μην γλιστρά και απομακρύνεται από το ιδεώδες, να μην επιδίδεται σε συνήθειες επιβλαβείς ή να κρύβει σκέψεις και σχέδια που υπηρετούν το κακό. Είναι τιμή για τον φίλο να επιτηρεί και να προστατεύει τον φίλο του. Ο καθένας τους εμπιστεύεται τον άλλο και δίνει βάση στην προσεκτική του αγάπη. Τους αξίζει να ονομάζονται «φίλοι» μόνο εκείνοι, που συμβάλλουν στην αναβάθμιση και εξύψωση της ζωής, που εξαγνίζουν τα ιδανικά, που εξευγενίζουν τα συναισθήματα και τα πάθη και ενδυναμώνουν την αποφασιστικότητα.

 Τροφή με μέτρο, ύπνος με μέτρο, συμπόνια και ψυχικό σθένος - αυτά συμβάλλουν στη συντήρηση της υγείας του σώματος και του νου.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο