Radio

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What are the prerequisites to offer seva? Bhagawan lovingly underscores this key aspect to us today.

The important qualification for seva (service) is a pure heart, uncontaminated by conceit, greed, envy, hatred or competition. Along with this, we need faith in God as the spring of vitality, virtue, and justice. Seva is the worship you offer to the God in the heart of everyone. Do not ask another which country or state you belong to, or which caste or creed you profess. See your favourite form of God in that ‘other person’; as a matter of fact, he or she is not ‘other’ at all - it is the Lord’s image, as much as you are. You are not helping ‘one individual’; you are adoring Me, in them. God is before you in that form; so, what room is there for the ego in you to raise its hood? Duty is God; Work is worship. Even the tiniest work is a flower placed at the Feet of God. Approach everyone you serve with a heart filled with the treasure of Love!

- Divine Discourse, Mar 4,1970.

Every tiny act of Service must spring out of Love and scatter Love in profusion.
-BABA


Ποιες είναι οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορούμε να προσφέρουμε ανιδιοτελή υπηρεσία; Ο Μπάγκαβαν μας υπογραμμίζει σήμερα με αγάπη τούτο το βασικό ζήτημα. 

 Το σημαντικό προσόν, που πρέπει να έχει ο άνθρωπος, για να προσφέρει ανιδιοτελή υπηρεσία, είναι η αγνή καρδιά, δηλαδή αυτή που δεν την μολύνουν η αλαζονεία, η απληστία, η ζηλοφθονία, το μίσος και ο ανταγωνισμός. Μαζί με την αγνότητα της καρδιάς, πρέπει να διαθέτουμε και πίστη στον Θεό, ως πηγή της ζωτικότητας, της αρετής και της δικαιοσύνης. Η προσφορά ανιδιοτελούς υπηρεσίας είναι λατρεία προς τον Θεό, ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά κάθε ανθρώπου. Μην ρωτάτε τον άλλο ποια είναι η χώρα ή η πολιτεία από την οποία κατάγεται ή ποια είναι η κοινωνική τάξη του και η θρησκευτική πίστη του. Φροντίστε να δείτε στο πρόσωπο «του άλλου», τον οποίο συναντάτε, την αγαπημένη σας Μορφή του Θεού. Στην πραγματικότητα, εκείνος ο άνθρωπος ή εκείνη η γυναίκα δεν είναι καθόλου ένας «άλλος» -  είναι η εικόνα του Κυρίου, όπως η εικόνα Του είσαστε κι εσείς. Λοιπόν, μάθετε ότι δεν προσφέρετε βοήθεια σε «κάποιο άτομο» - στα πρόσωπα αυτών που βοηθάτε, λατρεύετε Εμένα. Ο Θεός βρίσκεται μπροστά σας έχοντας την Μορφή που αγαπάτε. Συνεπώς, υπάρχουν περιθώρια ώστε το εγώ σας να σηκώνει κεφάλι; Το καθήκον είναι Θεός. Η εργασία είναι λατρεία. Ακόμη και το πιο μικροσκοπικό έργο που κάνετε, το ελάχιστο, είναι λουλούδι που το προσφέρετε στα Πόδια του Θεού. Να πλησιάζετε τον καθένα, στον οποίο προσφέρετε ανιδιοτελή υπηρεσία, με την καρδιά σας γεμάτη από τον θησαυρό της Αγάπης!
 

Κάθε πράξη μικρή και ασήμαντη, που την προσφέρετε ως ανιδιοτελή υπηρεσία, πρέπει να έχει πηγή της την Αγάπη και να σκορπίζει Αγάπη σε αφθονία.
-ΒΑΒΑ 

 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο