Radio

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας




What must we do to win abundant grace in our lives? Bhagawan lovingly reminds us today.

Love is vital. Love is Divine. To render an act fit to be offered to God and pure enough to win His Grace, it must be a manifestation of Love. Preserve Love from being poisoned from evil. Endeavour to cultivate love that is free from hatred and bias of all kinds. The root of all religions, the substance of all scriptures, the rendezvous of all roads, and the inspiration of all individuals is the Principle of Love (Prema). It is the firmest foundation for man's mission of Life. It is the Light that ensures world peace and world prosperity. Fill every word and every act of yours with Love. The word that emerges from your tongue shall not stab like the knife, nor wound like the arrow, nor hit like the hammer. It must be a foundation of sweet nectar, a counsel of consoling Vedantic wisdom, and a soft path of blossoms; it must shower peace and joy.

- Divine Discourse, Jul 29, 1969.

Virtue is the salt of life. Selfless Love is the highest virtue. Develop selfless love and share it.
-BABA




Τί πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε την άφθονη χάρη του Θεού στην ζωή μας; Ο Μπάγκαβαν μας το θυμίζει σήμερα με αγάπη.
Η αγάπη είναι παράγοντας που έχει εξαιρετική σημασία για τον άνθρωπο. Η αγάπη είναι Θεϊκή ιδιότητα. Για να γίνει μια πράξη κατάλληλη ώστε να μπορεί να προσφερθεί στον Θεό, και για να είναι τόσο αγνή ώστε να μπορεί να κερδίσει την Θεία Χάρη, η πράξη αυτή πρέπει να είναι εκδήλωση Αγάπης. Προστατέψτε την αγάπη ώστε να μην την δηλητηριάσει το κακό. Αγωνιστείτε και καλλιεργείστε την αγάπη ώστε να μην την αγγίζει το μίσος και οποιαδήποτε προκατάληψη. Ο Νόμος της Αγάπης βρίσκεται στη  ρίζα όλων των θρησκειών, είναι η ουσία όλων των ιερών γραφών, το σημείο όπου συναντώνται όλοι οι δρόμοι και η έμπνευση όλων των ανθρώπων. Είναι το πιο σταθερό θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η αποστολή που έχει ο άνθρωπος στην ζωή. Είναι το Φως που εξασφαλίζει την ειρήνη του κόσμου και την ευημερία του. Φροντίστε να γεμίσετε με αγάπη κάθε λέξη που λέτε και κάθε πράξη που κάνετε. Η λέξη που προφέρετε με την γλώσσα σας δεν πρέπει να κόβει σαν το μαχαίρι, ούτε να τραυματίζει σαν το βέλος του τόξου ή να σφυροκοπάει. Πρέπει να είναι η πηγή από όπου βγαίνει το γλυκό νέκταρ, πρέπει να είναι η  συμβουλή της σοφίας των Βεδών που παρηγορεί, πρέπει να είναι η ανάλαφρη πορεία σε μονοπάτι που ανθοφορεί. Πρέπει να κατακλύζει το περιβάλλον της με ειρήνη και με χαρά. 
    

Η αρετή είναι το αλάτι της ζωής. Η ανιδιοτελής Αγάπη είναι ύψιστη αρετή. Αναπτύξτε την ανιδιοτελή αγάπη και μοιραστείτε την με τους άλλους.
-ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο