Radio

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why should our hearts be filled with a spirit of duty and devotion together? Bhagawan lovingly reminds us today.

Let your duties (karma) be suffused with devotion (bhakti), that is to say, with humility, love, compassion, and nonviolence. Without wisdom, devotion will be as light as a balloon that drifts along any gust of wind. Mere wisdom will make the heart dry; devotion softens it with empathy, and karma gives your hands useful work, so your every minute is sanctified. Hence devotion is referred to as upasana — dwelling near, feeling the presence, sharing the sweetness of the Divine. The yearning for this Upasana prompts you to do pilgrimages, construct and renovate temples, etc. The various rituals with which the Lord is worshipped with is for the satisfaction of the mind which craves for personal contact with the Supreme. These are karmas of high order that lead to spiritual wisdom. First start with the idea, “I am in the Light” then you experience, “The light is in me”, leading to the conviction, “I am the Light!” That is supreme wisdom!

- Divine Discourse, Jul 7, 1963.

When the heart is pure, the light of wisdom shines.
-BABA


Γιατί πρέπει η καρδιά μας να πλημμυρίζει από την αίσθηση της εκπλήρωσης του καθήκοντος και ταυτόχρονα της αφοσίωσής μας προς τον Θεό; Ο Μπάγκαβαν μας το θυμίζει σήμερα με αγάπη.

Φροντίστε ώστε η εκπλήρωση των καθηκόντων σας να γίνεται ενώ θα σας πλημμυρίζει η αφοσίωση, δηλαδή η ταπεινότητα, η αγάπη, η συμπόνια και η μη- βία. Χωρίς σοφία, η αφοσίωση θα είναι τόσο ανάλαφρη όπως είναι ένα μπαλόνι που το παρασύρει και το  παίρνει μαζί του οποιοδήποτε φύσημα του ανέμου. ‘Όταν λειτουργεί μόνη της η σοφία,  στεγνώνει την καρδιά του ανθρώπου. Η αφοσίωση την κάνει ανάλαφρη με την κατανόηση των συναισθημάτων του άλλου και έτσι η δράση (για την εκτέλεση των καθηκόντων σας) δίνει στα χέρια σας χρήσιμη εργασία, με αποτέλεσμα κάθε λεπτό από τον χρόνο της ζωής σας να καθαγιάζεται. Συνεπώς, η αφοσίωση σημαίνει ότι βιώνω την συνύπαρξή μου με τον Θεό, ότι συγκατοικώ μαζί Του, ότι έχω την αίσθηση της παρουσίας Του, ότι μοιράζομαι μαζί  Του την Θεία γλυκύτητα. Η βαθιά επιθυμία για τούτο το Θεϊκό πλησίασμα, σας παρακινεί να μετάσχετε σε προσκυνήματα, να ανεγείρετε ή να ανακαινίσετε ναούς κλπ. Οι διάφορες τελετουργίες με τις οποίες λατρεύεται ο Θεός, έχουν ως σκοπό να ικανοποιήσουν τον νου που λαχταράει την  προσωπική επικοινωνία με τον Υπέρτατο Κύριο. Πρόκειται για δραστηριότητες  ανώτερης τάξης, που οδηγούν τον άνθρωπο στην ανώτερη σοφία. Αρχίζετε με την ιδέα «Βρίσκομαι μέσα στο Φως». Στη συνέχεια προχωρείτε στο βίωμα «Το Φώς βρίσκεται μέσα μου». Και έτσι φτάνετε στην απόλυτη πεποίθηση ότι «Είμαι το Φως». Αυτό είναι η υπέρτατη γνώση και σοφία.

 
Όταν η καρδιά του ανθρώπου είναι αγνή, το φως της σοφίας ακτινοβολεί.
-ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο