Radio

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the intricate connection between an individual, family and society? Why should we nurture expansion? Bhagawan endearingly encourages us today.

Today, physical comfort, individual advancement and personal progress are held as desirable goals. Though everyone cares about themselves only, nobody can live in isolation. Suppose one is sitting at a dinner table with sumptuous food served. If he learns at that time that his child is injured in a road-accident, won’t he rush to the road, without caring for hunger and delicious food? The call of loved ones is louder and stronger than any call from within. Despite this fact, people continue to believe in their ego, in exclusive individuality. The family is essential for the blossoming of human personality. For homes to flourish, a community is needed to keep it safe and happy. When the activities of safeguarding or sustaining society is rendered weak, families tend to disintegrate and individuals suffer! So you must share your knowledge, empathy, and love with one and all.

- Divine Discourse, Feb 4, 1973

Expansion is life. Expansion is love!
-BABA


Ποια είναι η περίπλοκη σχέση που συνδέει μεταξύ τους το ανθρώπινο άτομο, την οικογένεια και την κοινωνία; Ο Μπάγκαβαν μας ενθαρρύνει σήμερα στοργικά, για να το σκεφτούμε.

 Στις μέρες μας, η φυσική υλική άνεση, η ατομική πρόοδος και η προσωπική ευδοκίμηση αναγνωρίζονται ως επιθυμητές επιδιώξεις του ανθρώπου. Παρότι ο καθένας φροντίζει μόνο για τον εαυτό του, κανένας δεν μπορεί να ζήσει απομονωμένος. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος κάθεται στο τραπέζι του φαγητού όπου σερβίρεται πλουσιοπάροχο γεύμα. Αν εκείνη τη στιγμή πληροφορηθεί ότι το παιδί του τραυματίστηκε σε οδικό ατύχημα, άραγε δεν θα βγει τρέχοντας στους δρόμους χωρίς να νοιάζεται για την πείνα του και για τα γευστικά φαγητά; Το εσωτερικό κάλεσμα των αγαπημένων είναι πιο ηχηρό και πιο δυνατό από οποιοδήποτε άλλο. Αντίθετα προς αυτό το γεγονός, οι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν στο εγώ τους και στην αποκλειστική τους ατομικότητα. Η οικογένεια είναι ουσιαστική προϋπόθεση για να αναπτυχθεί και να ανθοφορήσει η ανθρώπινη προσωπικότητα. Για να ακμάσει και να ευημερήσει η οικογένεια, χρειάζεται μια κοινωνία που θα φροντίζει για την ασφάλεια και την ευτυχία της. Όταν οι δραστηριότητες για την περιφρούρηση και την υποστήριξη της κοινωνίας εξασθενούν, τότε οι οικογένειες τείνουν να διασπαστούν και τα άτομα δεινοπαθούν! Συνεπώς, πρέπει να μοιραζόσαστε με όλους και τον καθένα, τις γνώσεις σας, την κατανόησή σας για την θέση του άλλου, και την αγάπη σας. 
 
Η διεύρυνση, η ανάπτυξη και το πλάτεμα, είναι ζωή. Είναι αγάπη!
-ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο