Radio

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why should we read about the spiritual journeys of noble ones and how should we look at them? Bhagawan explains with a small example.

Everyone must be interested in knowing about the experiences of ideal ones who struggled to arrive at the Truth; for all should have an ideal to strive for, a goal to be reached. For saplings to grow, soil is essential; for ideals to get implanted, knowledge of the struggles and successes of saints and sages is essential. These experiences are not uniform; each spiritual aspirant has a different story to tell, depending upon their equipment and enthusiasm. So the vision and the glory are different, though all are divine. Take the case of Sage Agastya. He is reported to have drunk the ocean completely in one sip. The real meaning of this is, he dried up the ocean of the objective world (samsara), with its waves of grief and joy, prosperity and adversity, success and failure. ‘Drinking the ocean’ is not a special feat; it is a parable explaining that though he was a married man with a son, he conquered all attachments of the world.

- Divine Discourse, Feb 8, 1963.

Your heart is the seat of love. That love must express itself, to begin with, in your home.
-BABΑ


Γιατί πρέπει να διαβάζουμε κείμενα που αναφέρονται στην πνευματική πορεία ανθρώπων υψηλής ευγένειας και πως πρέπει να βλέπουμε την πορεία τους; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα.
 
Κάθε άνθρωπος πρέπει να ενδιαφέρεται και να μαθαίνει για τις εμπειρίες που είχαν οι εξευγενισμένες ανθρώπινες υπάρξεις, οι οποίες αγωνίστηκαν για να φτάσουν στην Αλήθεια. Και τούτο, διότι όλοι πρέπει να έχουν ένα ιδανικό για το οποίο να αγωνίζονται, ένα στόχο στον οποίο να αποβλέπουν. Το έδαφος είναι ουσιαστική προϋπόθεση προκειμένου να αναπτυχθούν τα νεαρά φυτά. Έτσι και η γνώση των αγώνων και των επιτυχιών των αγίων και των σοφών είναι ουσιαστική προϋπόθεση για να ενσταλαχτούν στον άνθρωπο τα μεγάλα ιδανικά. Τούτες οι εμπειρίες των αγίων και των σοφών δεν είναι για όλους όμοιες. Κάθε πνευματικός αναζητητής έχει να μας πει την δική του διαφορετική ιστορία, που εξαρτάται από τον εξοπλισμό του και τον ενθουσιασμό του. Έτσι, το όραμα και η δόξα τους διαφέρουν, παρότι όλοι είναι Θεϊκοί. Ας δούμε την περίπτωση του Αγίου Αγκάστια. Αναφέρεται ότι ο Άγιος αυτός ήπιε ολόκληρο τον ωκεανό με μια ρουφηξιά. Το αληθινό νόημα αυτής της έκφρασης είναι ότι αποξήρανε τον ωκεανό του υλικού κόσμου, με όλα τα κύματά του για την χαρά και την λύπη, την ευημερία και τις αντιξοότητες, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Το ότι «ήπιε τον ωκεανό» δεν είναι κάτι το χαρακτηριστικό για τούτον τον Άγιο -  πρόκειται για αλληγορική έκφραση που σημαίνει ότι, αν και παντρεμένος και πατέρας ενός γιου, κατόρθωσε να καθυποτάξει όλες τις προσκολλήσεις του υλικού κόσμου.     


Η καρδιά σας είναι ο θρόνος της αγάπης. Τούτη η αγάπη, ως πρώτο της ξεκίνημα, πρέπει να εκφραστεί μέσα στο σπίτι σας.
-ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο