Radio

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the real benefit each one of us gain when we serve? Bhagawan lovingly explains to us today.

Devote your time to the service of the world with faith in the Lord, regardless of its fruits. Then you become blessed. Otherwise though the body may be inactive, the mind will be very busy, committing acts on its own. People with such minds fall prey to karma (consequences) in spite of their not doing anything! When a person has the mind fixed on contemplation of God and the pursuit of truth, though the body and senses do acts that are of service to the world, they won’t be affected by them; though they do actions they are still non-doers of action. This is the lesson from Bhagavad Gita. The heart of the person who doesn’t strive to cultivate the mind with holy thoughts is certain to be the paradise of evil and wickedness. Everyone who hopes to rise to greatness, who seeks one-pointedness and aspires for salvation must bear this in mind.

- Prema Vahini, Ch 72.

Your body will shine if your character is fine. Serving fellow beings and worshipping God will preserve its charm.
-BABA


Ποιο είναι το πραγματικό όφελος για τον καθένα μας, όταν προσφέρουμε υπηρεσία στους άλλους; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.
 
Να αφιερώνετε τον χρόνο σας στην υπηρεσία του κόσμου έχοντας πίστη στον Κύριο και μένοντας ανεπηρέαστοι από τους καρπούς των κόπων σας. Κατόπιν αυτού θα έχετε την ευλογία του Θεού. Αλλιώς, παρότι το σώμα μπορεί να παραμένει ανενεργό, ο νους θα είναι πολύ δραστήριος, κάνοντας πράξεις από μόνος του. Άνθρωποι με τέτοιο νου, παρότι δεν εκτελούν καμιά πράξη, γίνονται θύματα του κάρμα (δηλαδή, των συνεπειών των πράξεών τους). Όταν ο άνθρωπος έχει τον νου του προσηλωμένο στον στοχασμό του Θεού και επιδιώκει την αλήθεια, παρότι το σώμα και οι αισθήσεις του ενεργούν πράξεις, που αποτελούν προσφορά υπηρεσίας στον κόσμο, δεν θα τον επηρεάζουν αυτές οι πράξεις -  δηλαδή παρότι ο άνθρωπος αυτός ενεργεί πράξεις, όμως αυτός δεν θα λογίζεται ως δημιουργός πράξεων. Αυτό είναι το μάθημα που παίρνουμε από την Μπαγκαβάντ Γκίτα. Η καρδιά του ανθρώπου, ο οποίος δεν αγωνίζεται να καλλιεργήσει τον νου του με άγιες σκέψεις, σίγουρα θα γίνει ο παράδεισος του κακού και της αχρειότητας. Τούτο πρέπει να έχει στον νου του εκείνος που ελπίζει να φτάσει στη μεγαλοσύνη, και ο οποίος αναζητεί την απόλυτη συγκέντρωση του νου του και φιλοδοξεί να εξασφαλίσει τη σωτηρία του.        

 Το σώμα σας θα λάμπει αν ο χαρακτήρας σας είναι ωραίος. Θα συντηρείτε την γοητεία του, αν υπηρετείτε τους συνανθρώπους σας και λατρεύετε τον Θεό.

-ΒΑΒΑ 

 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο