Radio

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is true devotion? Bhagawan lovingly explains to us how we must worship Him, so we may not falter or slip in our practice.

Devotion is faith, steadiness, virtue, fearlessness, surrender, and ab­sence of egoism. Worship done however elaborately and pompously is sheer waste of time and energy. Why pluck flowers and hasten their death? You may be circumambulating the temple, but be aware that while your feet are taking you round by force of habit, your tongue blabbers the faults of others, or the price of vegetables, or the dishes you propose to cook for lunch. Making the rounds is not to be taken as prescribed for loosening the limbs or giving them some exercise. The senses have to be curbed into obedient servants of the spirit. Before you start on your rounds, which you call pradakshina, offer your mind as dakshina (offering of gratitude) to the Resident of the temple, the Lord. That is the first thing to do, and perhaps the only thing to do.

- Divine Discourse, Jan 25, 1963

The spiritual path is the path of detachment, of sense control, and of rigorous mind training.
-BABA


Τί είναι αληθινή αφοσίωση; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας εξηγεί πώς πρέπει να Τον λατρεύουμε, ώστε να μην παραπατούμε και να μην γλιστρούμε όταν το κάνουμε
 
Αφοσίωση είναι η πίστη, η σταθερότητα, η αρετή, η αφοβία, η παράδοση, και η απουσία εγωισμού. Η λατρεία που γίνεται με τρόπο περίτεχνο και  αλαζονικό, είναι σκέτο χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Γιατί να κόβετε τα άνθη και έτσι να επισπεύδετε τον θάνατό τους; Μπορεί λατρευτικά να γυροφέρνετε τον ναό, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ενώ τα πόδια σας βαδίζουν και σας πηγαίνουν ολόγυρα με τη δύναμη της συνήθειας, η γλώσσα σας φλυαρεί σχολιάζοντας τα λάθη των άλλων ή αναφέροντας τις τιμές των λαχανικών ή τα φαγητά που προτείνετε να μαγειρέψετε για το γεύμα. Οι γύροι που κάνετε, όταν βαδίζετε λατρευτικά γύρω από τον ναό, δεν είναι σωστό να θεωρείτε ότι γίνονται για να χαλαρώνετε τα μέλη του σώματός σας ή για να τα γυμνάζετε. Οι αισθήσεις πρέπει να χαλιναγωγούνται ώστε να γίνονται υπάκουοι υπηρέτες της ψυχής. Πριν αρχίσετε τους γύρους, γύρω από τον ναό, φροντίστε να προσφέρετε τον νου σας ως αφιέρωμα ευγνωμοσύνης προς τον Ένοικο του ναού, δηλαδή προς τον Κύριο. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε και ίσως το μόνο. 
 
Το πνευματικό μονοπάτι είναι το μονοπάτι της απαλλαγής από την προσκόλληση, του ελέγχου των αισθήσεων και της αυστηρής εξάσκησης του νου.
-ΒΑΒΑ 



 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο