Radio

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


There are many ways of worshipping the Lord. But which among them is the most effective for this age? Bhagawan lovingly reminds us today.

Embodiments of Love! Human life is precious, noble and virtuous. It is a pity human beings do not realise this or forget it often. The whole purpose and goal of human life is to know one's true nature. Forgetting one's true nature, you are caught up in worldly concerns and plunged in misery. The ancient sages have indicated the path to be pursued for the redemption of mankind. They commended nine forms of worship (Nava-Vidha Bhakti), any one of which could confer bliss and redeem any individual's life. To experience the proximity of the Divine the easiest path is Namasmarana, remembering constantly the name of the Lord. Sage Veda Vyasa declared that in this Kali Yuga there is nothing greater than chanting the name of Hari for realising God. It is the easiest path for one and all, be it the scholar or illiterate, the rich or the poor.

- Divine Discourse, Oct 3, 1996.

Keep the name of the Lord always radiant on your tongue  and mind, which will keep the antics of the mind under control.
-BABA


Πολλοί είναι οι τρόποι που εφαρμόζονται για την λατρεία το Θεού. Όμως, ποιος από αυτούς είναι ο πιο αποτελεσματικός για την εποχή στην οποία ζούμε; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.
 
Ενσαρκώσεις της αγάπης! Η ζωή του ανθρώπου είναι πολύτιμη, έχει ανώτερη ευγενική καταγωγή και είναι ενάρετη. Τί κρίμα που τα ανθρώπινα πλάσματα δεν το συνειδητοποιούν ή συχνά το ξεχνούνε! Ολόκληρος ο σκοπός και οι επιδιώξεις της ζωής του ανθρώπου αποβλέπουν στην γνώση της αληθινής φύσης του. Όταν ο άνθρωπος λησμονήσει την αληθινή φύση του, τότε τον αρπάζουν τα νύχια των εγκόσμιων ενδιαφερόντων του και τον καταβυθίζουν σε βαθιά δυστυχία. Οι αρχαίοι σοφοί έχουν υποδείξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο άνθρωπος, ώστε ολόκληρος ο κόσμος να βρει την σωτηρία του. Πρότειναν εννέα μορφές λατρείας – οποιαδήποτε από αυτές μπορεί να φέρει στον κάθε άνθρωπο  ευδαιμονία και να λυτρώσει την ζωή του. Για να βιώσετε πόσο κοντά είσαστε στον Θεό, το πιο εύκολο που έχετε να κάνετε είναι να θυμόσαστε και να επαναλαμβάνετε αδιάκοπα το Άγιο Όνομα του Κυρίου. Ο Άγιος Βέντα Βιάσα διακήρυξε ότι, για να συνειδητοποιήσουμε τον Θεό, σε τούτη την εποχή, δηλαδή στην Κάλι Γιούγκα, δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό από το να ψάλλουμε το Θείο Όνομα Χάρι. Για τον καθένα και για όλους, αυτός είναι ο πιο εύκολος δρόμος - ο ίδιος για τον μορφωμένο, τον διανοούμενο και τον αγράμματο, για τον πλούσιο και για τον φτωχό.      

 Να έχετε το Όνομα του Κυρίου πάντα ακτινοβόλο στη γλώσσα σας και στον νου σας, και τούτο θα τηρεί υπό έλεγχο τις αστειότητες του νου σας.
-ΒΑΒΑ 


 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο