Radio

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

On the auspicious occasion of Vishu, New Year of Kerala (that was celebrated yesterday), what is Bhagawan’s message to us? Bhagawan guides us today.

On New Year's day, people get up early, have a sacred bath and put on new clothes. They are interested only in external cleanliness and are not concerned about purifying their hearts which are tainted with evil thoughts and feelings. It is rather easy to have external cleanliness and to wear new clothes but that is not the purpose of celebrating festivals. True celebration of New Year lies in giving up evil qualities and purifying one’s heart. Human heart in its pristine state is highly sacred and human birth is difficult to attain. Having attained such a precious life, people are not making any effort to live like a true human being. Today people have become a bundle of desires. All time and effort is spent in fulfilling desires. One should realise that only annihilation of desires will lead to ultimate bliss. True happiness lies in the state of desirelessness.

- Divine Discourse, Apr 13, 2002.

The year becomes new and the day becomes holy when you sanctify it by spiritual discipline, not otherwise.
-BABA


Με την ευκαιρία της ελπιδοφόρας εορτής του Βίσνου, της ημέρας του Νέου Έτους Καράλα (που γιορτάστηκε χθες), ποιο είναι το μήνυμα που μας απευθύνει ο Μπάγκαβαν και με το οποίο μας καθοδηγεί;

 Την ημέρα του Νέου Έτους, οι άνθρωποι σηκώνονται από το κρεβάτι νωρίς, κάνουν ένα ιερό λουτρό και φορούν καινούργια ρούχα. Ενδιαφέρονται μόνο για την εξωτερική σωματική και άλλη καθαριότητα των πραγμάτων και δεν ασχολούνται με τον εξαγνισμό της καρδιάς που είναι κηλιδωμένη από τις κακές σκέψεις και τα κακά συναισθήματα. Είναι μάλλον εύκολο να εξασφαλίσουμε εξωτερική καθαριότητα και καινούργια ενδύματα, αυτό όμως δεν αποτελεί τον σκοπό για τον οποίο τελούμε τους εορτασμούς. Ο αληθινός εορτασμός του Νέου Έτους συνίσταται στην εγκατάλειψη των κακών ιδιοτήτων και στον εξαγνισμό της καρδιάς του ανθρώπου. Η ανθρώπινη καρδιά, στην αρχική της αγνή κατάσταση, είναι σε υψηλό βαθμό εξαγιασμένη, κάτι που η ανθρώπινη γέννηση είναι δύσκολο να το επιτύχει. Παρότι έχουν φτάσει κατά το παρελθόν σε μια τόσο πολύτιμή ζωή, οι άνθρωποι δεν καταβάλλουν καμιά προσπάθεια για να ζήσουν και πάλι ως αληθινά ανθρώπινα πλάσματα. Σήμερα οι άνθρωποι έχουν καταντήσει ένας σωρός από επιθυμίες. Όλος ο χρόνος και η προσπάθεια του ανθρώπου χρησιμοποιούνται για την ικανοποίηση των επιθυμιών. Ο άνθρωπος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μόνο η εκμηδένιση των επιθυμιών οδηγεί στην τελική ευδαιμονία. Η αληθινή ευτυχία είναι η κατάσταση κατά την οποία οι επιθυμίες έχουν εκμηδενισθεί πλήρως και δεν υπάρχουν.    
 
Το έτος γίνεται νέο έτος και η ημέρα γίνεται άγια, όταν εξαγιάζονται με την πνευματική άσκηση, όχι με άλλο τρόπο.
 -ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο