Radio

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


On the solemn observance of ‘Good Friday’, what are the qualities of Jesus we must recollect and thereby try to emulate? Bhagawan reminds us today.

Jesus came to teach mankind the greatness of divine love. After His father passed away, with His mother’s permission, He embarked to serve the people. He resolved on three tasks: (1) to be filled with Divine love and share it with others (2) to not succumb to praise and (3) to inspire in others the conviction that the Divinity within is omnipresent. Jesus considered spreading the gospel of love as his foremost task. He faced all the ordeals and challenges along His path courageously. He was determined to treat pleasure and pain, sickness and failure with equanimity. He could not bear to see anyone suffer. He was opposed to the traffic in birds going on in Jerusalem. The affected persons turned against him. But Jesus carried on regardless of their hostility and in the end He sacrificed His life for the sake of others and out of His love for all.

- Divine Discourse, Dec 25, 1995.

Let compassion and sacrifice be your two eyes; let egolessness be your breath and love be your tongue.
-BABA


Με την ευκαιρία του εορτασμού της αγίας και «Μεγάλης Παρασκευής», ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Ιησού που πρέπει να φέρνουμε στο νου μας και να προσπαθούμε να τα μιμηθούμε; Ο Μπάγκαβαν μας τα υπενθυμίζει σήμερα.
 
Ο Ιησούς ήλθε στον κόσμο για να διδάξει στην ανθρωπότητα την μεγαλοσύνη της Θείας αγάπης. Μετά τον θάνατο του πατέρα Του, και με την έγκριση της μητέρας Του, ξεκίνησε το έργο της προσφοράς Του προς τους ανθρώπους. Αποφάσισε να φέρει σε πέρας τρία έργα: (1) Να πλημμυρίσει από Θεία αγάπη και να την μοιραστεί με τους άλλους, (2) να μην υποκύψει στον έπαινο και την δόξα και (3) να εμπνεύσει στους ανθρώπους την πίστη ότι ο Θεός που βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο είναι πανταχού παρών. Ο Ιησούς θεώρησε ύψιστο έργο Του να κηρύξει παντού το ευαγγέλιο, δηλαδή το χαρμόσυνο μήνυμα, της αγάπης. Αντιμετώπισε με θάρρος όλα τα μαρτύρια και τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν κατά την πορεία Του. Ήταν αποφασισμένος να αντιμετωπίσει με ανεκτικότητα την ευχαρίστηση και τον πόνο, την αρρώστια και την απώλεια. Δεν μπορούσε να υπομείνει να βλέπει οποιονδήποτε άνθρωπο να πάσχει. Αντιτάχθηκε στην αγοραπωλησία των πτηνών  που τότε γινόταν στην Ιερουσαλήμ και έτσι στράφηκαν εναντίον Του όσοι θίχτηκαν από αυτό. Αλλά ο Ιησούς συνέχισε το έργο του χωρίς να επηρεάζεται από την εχθρότητά τους και τελικά θυσίασε την ζωή Του για χάρη των άλλων καθώς και από την αγάπη που έτρεφε για όλους τους ανθρώπους.     

 Η συμπόνια και η αυτοθυσία ας γίνουν τα δυο μάτια σας. Η ανιδιοτέλεια ας γίνει η πνοή σας και η αγάπη ας γίνει η γλώσσα ας.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο