Radio

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How can we complete this pilgrimage of life? Bhagawan lovingly encourages us with a memorable example today.

Life is a pilgrimage to God; the holy spot is there, afar. The road lies right before you; but unless you take the first step forward and follow that step with others, how can you reach it? Start with courage, faith, joy and steadiness. You are bound to succeed. Your mind and intellect are two bullocks tied to the cart of your ‘inner self’. The bullocks are not used to the path of Truth, Righteousness, Non-violence, Peace and Love, and so they drag the cart to the road that is very familiar to them, namely falsehood, injustice, worry and hatred. As its master, you must train them to take the better road, so that they may not bring disaster to themselves, the cart they are yoked to and to the passengers in the cart.

- Divine Discourse, Dec 12, 1958.

Without steadfastness and depth of faith, no one can attain God’s Grace.
-BABA


Πώς θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τούτο το άγιο προσκύνημα που είναι η ζωή μας; Ο Μπάγκαβαν μας ενθαρρύνει σήμερα με αγάπη χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα που δεν ξεχνιέται. 
 
Η ζωή είναι ιερό προσκύνημα προς τον Θεό. Ο άγιος τόπος του προσκυνήματος βρίσκεται μακριά. Ο δρόμος για εκεί είναι ακριβώς μπροστά στα πόδια σας. Αν όμως  δεν κάνετε το πρώτο βήμα προς τα εμπρός και αν δεν ακολουθήσουν και άλλα βήματά σας προς την ίδια κατεύθυνση, τότε πώς θα τα καταφέρετε να φτάσετε ως εκεί; Ξεκινήστε με θάρρος, με πίστη, με χαρά και με σταθερότητα. Είναι σίγουρο ότι οπωσδήποτε θα τα καταφέρετε να πετύχετε. Ο νους και η διάνοιά σας είναι δυο ταύροι ζεμένοι στην άμαξα του «εσωτερικού εαυτού» σας. Οι ταύροι δεν είναι συνηθισμένοι στον δρόμο της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης, της Μη βίας, της Ειρήνης και της Αγάπης. Τραβούνε, λοιπόν, την άμαξα προς τον δρόμο, που γνωρίζουν καλά, δηλαδή προς το κακό, προς την αδικία, την ανησυχία και το μίσος. Εσείς, που είσαστε το αφεντικό τους, πρέπει να τους εκπαιδεύσετε να παίρνουν τον σωστό δρόμο ώστε να μην οδηγούν προς την καταστροφή τον εαυτό τους, την άμαξα στην οποία είναι ζεμένοι καθώς και τους επιβάτες  της άμαξας.   
 
Κανείς δε μπορεί να κερδίσει την Χάρη του Θεού, χωρίς να έχει ακλόνητη και βαθιά πίστη.
-ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο