Radio

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the change that must happen in us with our diligent spiritual practices? Bhagawan lovingly explains and reminds us today.

Cleanse your heart with the water of love, and the detergents of prayer and contrition so that the stains of desire are removed completely. Then God will pour His abundant Grace into it. If you yearn for God, you should give up Lokabhranti and dehabhranti (attachment to the external world and to the body). There is no use trying to have one foot in one boat and the other foot in another. You may be living in Prashanti Nilayam for over 20 years, but if you worry more about your physical needs, then all your spiritual efforts are indeed futile; you have made no progress at all. The waving of the camphor flame at the end of a bhajan is only to remind you that your sensual cravings must be fully burnt away without leaving any trace behind, and you must offer yourself to God to be merged in Him and His glory.

- Divine Discourse, Sep 8, 1966.

All spiritual practices must be directed to the removal of the husk and the revelation of the kernel.
                                                                              -BABA


Ποια είναι η αλλαγή που πρέπει να συμβεί μέσα μας με τις φιλότιμες και επιμελημένες πνευματικές μας ασκήσεις; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί και μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.
 
Φροντίστε να καθαρίσετε την καρδιά σας χρησιμοποιώντας το νερό της αγάπης και τα απορρυπαντικά της προσευχής και της μετάνοιας, ώστε έτσι τα στίγματα των επιθυμιών να αφαιρεθούν εντελώς. Μετά από αυτό, ο Θεός θα πλημμυρίσει την καρδιά σας με την άφθονη Χάρη Του. Αν επιθυμείτε διακαώς και λαχταράτε τον Θεό, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψετε την προσκόλλησή σας στον εξωτερικό υλικό κόσμο και στο σώμα. Είναι άσκοπο να προσπαθείτε να πατήσετε με το ένα πόδι σε μια βάρκα και με το άλλο πόδι σε μια άλλη. Ίσως ζείτε στο Πρασάντι Νίλαγιαμ (δηλαδή στον τόπο της Υπέρτατης Γαλήνης) για περισσότερο από είκοσι χρόνια. Αν όμως στο μεταξύ έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες σας για τις υλικές  σας ανάγκες, τότε στ’ αλήθεια όλες οι πνευματικές σας προσπάθειες δεν σας οδηγούν πουθενά –δηλαδή, δεν θα έχετε προοδέψει καθόλου όλα αυτά τα χρόνια. Η φλόγα της καμφοράς, που την περιστρέφουν κυκλικά στο τέλος των μπάτζανς, θα σας υπενθυμίζει ότι οι πόθοι από τις αισθήσεις σας πρέπει να καούν και να εξαφανιστούν εντελώς χωρίς να σας αφήσουν το παραμικρό ίχνος τους, και ότι οφείλετε να προσφέρετε τον εαυτό σας εξαγνισμένο στον Θεό για να συγχωνευθείτε μαζί Του και με την Δόξα Του.

 Όλες οι πνευματικές ασκήσεις πρέπει να αποβλέπουν στην αφαίρεση του περικαλύμματος και την αποκάλυψη του εσωτερικού πυρήνα.
                                                                      -ΒΑΒΑ   



 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο