Radio

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


We just concluded the Sankranti celebrations where we worship the Sun. What must we learn from the Sun and this festival? Bhagawan lovingly reminds us today.

On Sankranti the Sun-God begins his northward journey, the Uttarayana. It journeys towards the Himalayas in the north, the beautiful abode of Lord Shiva. The heart should be regarded as the abode of the Lord and the vision should be turned to experience the Divine. The human heart itself symbolises the Himalayas as the abode of purity and peace. The Sun's northward journey is a pointer to the path you must take to realise God. In addition, the Sun is a supreme example of selfless and tireless service. The world cannot survive without the Sun. Life on earth is possible only because of the Sun. Thus the Sun God teaches every being the lesson of humble devotion to duty with dedication, without any conceit. Doing one's duty is the greatest Yoga, says Lord Krishna in The Gita.

- Divine Discourse Jan 15, 1992.

Live in Love. Lead a Divine Life, dedicating all your  actions to the Lord.
                                       -BABA


Μόλις τώρα τελειώσαμε τον εορτασμό για την κίνηση του Ήλιου. Τί πρέπει να διδαχτούμε από τον εορτασμό αυτό και από τον Ήλιο; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.

 Αυτό τον καιρό ο Ήλιος αρχίζει να κινείται προς βορά, προς τα Ιμαλάια, όπου βρίσκεται η ωραία κατοικία του Θεού Σίβα. Η καρδιά του ανθρώπου πρέπει να θεωρείται ότι είναι κατοικία του Θεού και οφείλουμε να στρέφουμε τα μάτια μας προς Αυτόν και να Τον βιώνουμε. Η ανθρώπινη καρδιά συμβολίζει τα Ιμαλάια ως κατοικία όπου βασιλεύει η αγνότητα και η ειρήνη. Η  κίνηση του Ήλιου προς  βορά, προς τα Ιμαλάια, δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να συνειδητοποιήσετε τον Θεό. Ακόμη, ο Ήλιος αποτελεί υπέρτατο παράδειγμα ανιδιοτέλειας και ακούραστης προσφοράς υπηρεσίας προς τον κόσμο. Τούτο, διότι ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον Ήλιο και η ζωή επάνω στη γη  υπάρχει μόνο επειδή υπάρχει ο Ήλιος. Συνεπώς, ο Θεός-Ήλιος διδάσκει σε κάθε πλάσμα την ταπεινή αφοσίωση στο καθήκον, και την επιτέλεση του καθήκοντος ως προσφορά και αφιέρωση  χωρίς την παραμικρή αλαζονεία. Σχετικά με το θέμα αυτό, ο Κρίσνα λέγει στην Γκίτα ότι το να κάνει κανείς το καθήκον του είναι μέγιστη άσκηση που οδηγεί τον άνθρωπο στην τελείωσή του και στην ένωσή του με τον Θεό.

 Να ζείτε με Αγάπη. Να ζείτε Θεία ζωή, αφιερώνοντας όλες τις πράξεις σας στον Κύριο.
                                                              -ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο