Radio

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the foremost among the qualities we must develop in the spiritual path? Bhagawan lovingly reminds us today.

Amongst the qualities that are needed to realise your Divinity, the foremost is ‘Kshama’, forbearance or forgiveness. It is essential for every human being. It is supreme amongst virtues. Forbearance is truth, righteousness, compassion and nonviolence; Kshama comprehends every other quality. Purity of mind must be practiced to acquire Kshama. Purity of mind requires total elimination of attachments and aversions from the mind. Hatred and envy should have no place. Today people cannot bear to see others happy or prosperous; this is the sign of a polluted mind. To be truly human, you must have a pure and unsullied mind. You must cultivate large-heartedness to return good for evil and not to cause pain to anyone in any circumstance. This is the mark of a pure mind. Recognise that the same Divinity - the same pure Spirit that dwells in you and the Power that animates you - is present equally in every human being.

- Divine Discourse, Jan 7, 1988.

Love, respect, tolerance, mutual cooperation, forbearance – these must flow from your heart to everyone.
                                                                              -BABA


Ποια είναι η πιο μεγάλη από τις αρετές που πρέπει να αναπτύξουμε κατά την πορεία μας στο πνευματικό μονοπάτι; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη,

 Μεταξύ των ιδιοτήτων που πρέπει να έχετε, για να συνειδητοποιήσετε την Θεία Φύση σας, πρώτιστη είναι η ανεκτικότητα ή η ανεξικακία και η συγχώρηση.  Αυτή η αρετή είναι ουσιαστική για κάθε ανθρώπινο πλάσμα. Είναι μέγιστη μεταξύ των αρετών. Η ανεκτικότητα είναι αλήθεια, είναι δικαιοσύνη, είναι συμπόνια και μη βία. Η ανεκτικότητα καταλαβαίνει κάθε άλλη ιδιότητα. Για να αποκτήσετε την αρετή της ανεκτικότητας, πρέπει να εφαρμόζετε στην πράξη την αγνότητα του νου. Η αγνότητα του νου προϋποθέτει πλήρη εξάλειψη των προσκολλήσεων και αποστροφή προς τον νου, δηλαδή αντιπάθεια, προς αυτόν. Το μίσος και η ζήλια δεν μπορούν να συνυπάρχουν με την αγνότητα του νου. Σήμερα οι άνθρωποι δεν ανέχονται να βλέπουν άλλους να είναι ευτυχισμένοι και να ευημερούν. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι ο νους τους είναι μολυσμένος. Για να είσαστε πραγματικά  ανθρώπινα όντα, ο νους σας πρέπει να είναι αγνός και αμόλυντος. Πρέπει να καλλιεργείτε την γενναιοδωρία ώστε να ανταποδίδετε καλό στο κακό και να μην προκαλείτε πόνο σε κανένα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτό είναι το σημάδι που φανερώνει τον αγνό νου. Φροντίστε να αναγνωρίσετε την αλήθεια ότι ο Θεός – το ίδιο πάναγνο Πνεύμα που διαμένει μέσα σας και η Δύναμη που σας ζωογονεί –βρίσκεται και μέσα σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα κατά τον ίδιο τρόπο .     

 Η αγάπη, ο σεβασμός, η ανεκτικότητα, η αμοιβαία συνεργασία, η επιείκεια  – αυτές οι αρετές πρέπει να πηγάζουν από την καρδιά σας και να κατευθύνονται προς τον καθένα.
                -ΒΑΒΑ 



Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο