Radio

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



How should good women lead their homes in faith and discipline? Bhagawan lovingly explains to us today.

The centre of every home must be the shrine room; the fragrance of flower and incense emanating from there must pervade the home and purify it. The mother must set the example in making the shrine the heart of the household. She must enforce discipline over the children in personal cleanliness, in humility and hospitality, in good manners and acts of service. She must persuade the children by example and precept to revere elders and to allot some time both in the morning and evening for prayer, and silent meditation. The shrine room must be clean and consecrated; special festival days should be observed, so that their significance will impress the young minds. However self-centred and haughty the husband is, by systematic regulation of the domestic time-table with worship of God as its focal point, he will soon realise how a God-centered home is a home of peace and joy. He too will follow soon and be a pillar of faith.

- Divine Discourse, Jul 26, 1969.

Your heart is a seat of love. That love must express itself, to begin with, in your home.
                                                -BABA 


Πώς οι υποδειγματικές γυναίκες πρέπει να φροντίζουν το σπίτι τους ακολουθώντας την πίστη και εφαρμόζοντας την πειθαρχία; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

 Κεντρικό σημείο κάθε σπιτιού πρέπει να είναι ο ιερός χώρος της προσευχής. Η ευωδιά των λουλουδιών και του θυμιάματος που βγαίνει από εκεί πρέπει να πλημμυρίζει το σπίτι και να το εξαγνίζει.  Η μητέρα πρέπει να γίνεται το παράδειγμα με τη φροντίδα της ώστε ο ιερός χώρος της προσευχής να αποτελεί την καρδιά ολόκληρου του νοικοκυριού. Πρέπει να επιβάλλει πειθαρχία στα παιδιά ως προς την προσωπική τους καθαριότητα, την ταπεινότητα και την φιλοξενία, τους καλούς τρόπους και την προσφορά υπηρεσίας. Πρέπει να πείθει τα παιδιά, με το παράδειγμά της και τις οδηγίες που θα δίνει, ώστε να σέβονται τους μεγάλους στην ηλικία και να διαθέτουν κάποιον χρόνο, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, για προσευχή και σιωπηλό διαλογισμό. Ο ιερός χώρος της προσευχής πρέπει να διατηρείται καθαρός και καθαγιασμένος. Η οικογένεια πρέπει να σέβεται και να τηρεί τις ειδικές μέρες των εορτών, ώστε η σημαντικότητά τους να εντυπωσιάζει και να εντυπώνεται  στον νου των νέων. Ο σύζυγος, όσο και αν είναι εγωκεντρικός και υπερόπτης, με την συστηματική εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος του σπιτιού και με την λατρεία του Θεού στο επίκεντρο, σύντομα θα συνειδητοποιήσει πόσο ένα σπίτι που επικεντρώνεται στον Θεό, είναι ένα σπίτι ειρήνης και χαράς. Σύντομα θα ακολουθήσει και αυτός και θα γίνει στυλοβάτης της πίστης.    

 Η καρδιά σας είναι θρόνος της αγάπης. Αυτή η αγάπη πρέπει να εκδηλωθεί, πρώτα-πρώτα,  μέσα στο σπίτι σας.
                                                                                          -ΒΑΒΑ





Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο