Radio

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the role of devotion and surrender in our quest to discover our Divinity? Bhagawan lovingly explains, highlighting the essential steps involved.

A human being is not just a creature with hands, feet, eyes, ears, head and a trunk. One is much more than the total of all these organs and parts. These are merely like the crude image that comes out of the mould. Later, they must be ground, scraped, polished, perfected, smoothed, and softened through the higher impulses of the intellect, and pure intentions and ideals. Then one becomes the ideal candidate for Divinity, which is one’s true destiny. The impulses will be rendered pure and the intentions will be raised to the higher level, if and when one decides to dedicate all deeds, words and thoughts to the Lord. For this, faith in One Supreme Intelligence, which conceived, conserves and consumes this Universe, is essential. The next step is to be convinced of one's own helplessness and distress at one's own grief. Then surrender to that Intelligence is easily achieved.

- Divine Discourse, Mar 17, 1966

 Let the wave of memory, the storm of desire, and the fire of emotion pass through without affecting your equanimity.
                                             -BABA


Ποιος είναι ο ρόλος της αφοσίωσης και της παράδοσης στην έρευνα που διεξάγουμε για να ανεύρουμε την Θεία Φύση μας; Ο Μπάγκαβαν το εξηγεί με αγάπη, φωτίζοντας τα ουσιαστικά βήματα που απαιτούνται.
 
Το ανθρώπινο πλάσμα δεν είναι απλά ένα δημιούργημα με χέρια, πόδια, μάτια, αυτιά και κορμό. Ο άνθρωπος είναι πολύ περισσότερο από το σύνολο αυτών των οργάνων και των μερών. Αυτά είναι απλά σαν την χονδρική και αξεκαθάριστη εικόνα που προκύπτει από το καλούπι. Αργότερα, θα πρέπει να λειανθούν, να  ξυστούν, να γυαλιστούν, να τελειοποιηθούν, να εξομαλυνθούν και να απαλυνθούν με την επίδραση των ανωτέρων παρορμήσεων της διάνοιας και των αγνών προθέσεων και ιδανικών. Κατόπιν αυτού, ο άνθρωπος γίνεται ιδανικός υποψήφιος για την θέωσή του, που αποτελεί και τον προορισμό του. Οι παρορμήσεις θα εξαγνιστούν και οι προθέσεις θα ανυψωθούν σε ανώτερα επίπεδα, αν και όταν ο άνθρωπος αποφασίσει να προσφέρει όλες τις πράξεις του, όλα τα λόγια του και όλες τις σκέψεις του στον Κύριο. Για να γίνει αυτό,  είναι απαραίτητο να υπάρξει  πίστη στην Μία Υπέρτατη Διάνοια, η οποία συνέλαβε και δημιούργησε, συντηρεί και αναλώνει τούτο σο Σύμπαν. Το επόμενο βήμα είναι να αποκτήσει ο άνθρωπος πεποίθηση για την αδυναμία του και την δυσχερή θέση του απέναντι στις θλίψεις του. Τότε εύκολα επιτυγχάνει την παράδοσή του σ’ εκείνη την Υπέρτατη Διάνοια.    

 Επιτρέψτε στο κύμα της μνήμης, στην καταιγίδα της επιθυμίας, και στη φωτιά των συγκινήσεων και του πάθους να διέλθουν χωρίς να επηρεάσουν την αταραξία σας.
                                                      -BABA


Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο