Radio

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Who are the true custodians of Indian culture? Bhagawan lovingly reminds and inspires us today

India's culture seeks to strike roots through mothers and the children on their laps. Women have been its custodians and promoters; men have a secondary role. And among women, girl students who will be women leaders in the coming days, must understand and practise this culture, so that it may be preserved and it may flourish. The keenness to acquire education is now very evident among the daughters of the nation and so, great hope can be placed on them in this field of reconstruction. Education must be for life, not for a living. Women in Indian history have proved throughout the centuries that they have the courage, the vision, and the intelligence needed to dive into the depths of spiritual science and discipline. Meera, Aandal, Maitreyi, Gargi, Sulabha, Choodala and Mahadevi are sterling examples of mighty heroines who undertook the spiritual adventure of God-realisation.

- Divine Discourse, Jul 26, 1969.

If there is righteousness in the heart, there will be beauty in character. If there is beauty in character, there will be harmony in the home.
                                                           -BABA


Ποιοι είναι οι αληθινοί φρουροί του πνευματικού πολιτισμού της Ινδίας; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα και μας παροτρύνει.

 Ο πνευματικός πολιτισμός της Ινδίας επιζητεί να απλώσει τις ρίζες του και να αναπτυχθεί μέσα από τις μητέρες και τα παιδιά που κρατούνε στην αγκαλιά τους. Οι γυναίκες είναι οι φρουροί και οι υποστηρικτές που προωθούν τον πολιτισμό στην Ινδία. Οι άνδρες διαδραματίζουν δευτερεύοντα ρόλο στο ζήτημα αυτό. Και μεταξύ των γυναικών, οι σπουδάστριες που θα έχουν ηγετικό γυναικείο ρόλο στις μέρες που έρχονται, οφείλουν να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν στην πράξη αυτόν τον πολιτισμό, ώστε να συμβάλουν στην διατήρηση και την άνθισή του. Το ζωηρό ενδιαφέρον για απόκτηση παιδείας, από μέρους των θυγατέρων του έθνους, είναι σήμερα ολοφάνερο και έτσι μεγάλες ελπίδες εναποτίθενται στις νέες αυτές γυναίκες,  στο πεδίο ανοικοδόμησης της κοινωνίας. Ο σκοπός της παιδείας αφορά τον σκοπό της ζωής, όχι την εξοικονόμηση των προς το ζην. Οι γυναίκες στην ιστορία της Ινδίας έχουν αποδείξει μέσα από τους αιώνες ότι έχουν το θάρρος, το όραμα και την απαιτούμενη ευφυΐα, για να καταδυθούνε ως τα βάθη της πνευματικής γνώσης και πειθαρχίας. Η Μήρα, η Άνταλ, η Μαϊτρέγι, η Γκάργκι, η Σουλάμπα, η Τσούνταλα και η Μαχαντέβι αποτελούν γνήσια παραδείγματα μεγάλων ηρωίδων, που ανέλαβαν τον πνευματικό άθλο της συνειδητοποίησης του Θεού.    
 
Αν υπάρχει δικαιοσύνη στην καρδιά του ανθρώπου, ο χαρακτήρας του θα είναι ωραίος. Αν ο χαρακτήρας είναι ωραίος, τότε θα υπάρχει αρμονία στο σπίτι.
                                                                            -ΒΑΒΑ 


 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο