Radio

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας


What is the secret to never fail or falter in our path to the Goal? Bhagawan lovingly offers to us an insightful tip today.

Select any name of His that appeals to you, select any form of His. Every day when you awaken to the call of the brightening east, recite the name, meditate on the form; have the name and the form as your companion, guide and guardian throughout the toils of the waking hours. When you retire for the night offer grateful homage to God in that form with that name, for being with you, by you, beside you, before you, behind you, all day long. If you stick to this discipline, you cannot falter or fail. Endeavour always to promote the joy and happiness of your fellow countrymen; gladly share their joy and happiness. Resolve to carry on the quest of your own reality. Resolve to live in the inspiration of the constant remembrance of God. Cultivate love and share love. I bless that you achieve success in this endeavour and derive great joy therefrom.

- Divine Discourse, Jul 4, 1968.

Be always attentive to the signs of His Glory, His Mercy and His Omnipresence.
                                                    -BABA 


Ποιο είναι το μυστικό για να μην αποτυγχάνουμε ποτέ και να μην παραπατούμε στο μονοπάτι που μας οδηγεί στην εκπλήρωση του σκοπού της ζωής μας; Ο Μπάγκαβαν μας δίνει σήμερα με αγάπη μια σοφή συμβουλή.  
 
Να επιλέξετε οποιοδήποτε Όνομα του Κυρίου σας γοητεύει, να επιλέξετε οποιαδήποτε Μορφή Του. Κάθε μέρα, όταν ξυπνάτε με το κάλεσμα της ανατολής που φωτίζει και λαμπρύνει τον κόσμο, να απαγγέλλετε το Άγιο Όνομα του Κυρίου και να διαλογιζόσαστε στην άγια Μορφή Του. Να έχετε το Όνομα και την Μορφή του Κυρίου ως συνοδό σας, οδηγό σας και φύλακά σας στη διάρκεια των κοπιαστικών έργων σας κατά τις ώρες που είσαστε άγρυπνοι. Όταν αποσυρόσαστε και πάτε για ύπνο φροντίστε να εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας και τον σεβασμό σας προς τον Θεό, στην Μορφή και στο Όνομα που επιλέξατε, για το γεγονός ότι ήταν μαζί σας, κοντά σας, πλάι σας, μπροστά σας και πίσω σας, στη διάρκεια όλης της μέρας. Αν τηρείτε απαρέγκλιτα αυτόν τον κανόνα πειθαρχίας, δεν μπορεί να παραπατήσετε ή να αποτύχετε. Να αγωνιζόσαστε πάντοτε ώστε να βελτιώνετε την χαρά και την ευτυχία των λοιπών συνανθρώπων και συμπατριωτών σας. Γεμάτοι χαρά να μοιραζόσαστε την χαρά και την ευτυχία τους. Αποφασίστε να συνεχίσετε την αναζήτηση και τον σκληρό σας αγώνα για την δική σας πραγματικότητα. Αποφασίστε να ζείτε διαρκώς μέσα στην έμπνευση της σταθερής ανάμνησης του Θεού. Να καλλιεργείτε την αγάπη και να την μοιραζόσαστε με τους άλλους. Σας ευλογώ ώστε να πετύχετε σ’ αυτόν τον αγώνα και να αντλήσετε μεγάλη χαρά από αυτόν.    

 Να είσαστε πάντα προσεκτικοί και προσηλωμένοι στα σημάδια που φανερώνουν την Δόξα Του,  την μεγαλοψυχία Του και την πανταχού παρουσία Του.
                          -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο