Radio

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What do all religions and paths teach us? What should our attitude be towards the various paths? Bhagawan explains in crystal clear terms.

All religions teach one basic discipline - the removal from the mind of the blemish of egoism, of running after little joy. Every religion teaches human beings to fill his heart with the glory of God, and evict the pettiness of conceit. It trains you in methods of detachment and discrimination, so that you can aim high and attain liberation. Believe that all hearts are motivated by the one and only God; that all faiths glorify the one and only God; that all names in all languages and all forms you can conceive, denote the one and only God; and that His adoration is best done by means of love. Cultivate that attitude of Oneness (Eka-bhava), between people of all creeds, all countries and all continents. That is the message of love I bring. That is the message I wish you to take to heart. Foster love, live in love, spread love - that is the spiritual exercise which will yield the maximum benefit.

- Divine Discourse, Jul 4, 1968.

The best way to love God is to love all and serve all.
                                                                              -BABA


Τί μας διδάσκουν όλες οι θρησκείες και όλα τα πνευματικά μονοπάτια;  Ποια πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι στα διάφορα πνευματικά μονοπάτια; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σαφέστατα.

 Όλες οι θρησκείες διδάσκουν μια βασική αρχή και αξία – την απαλλαγή του νου από όλα τα στίγματα του εγωισμού και από το κυνήγι της μικροχαράς. Κάθε θρησκεία διδάσκει τον άνθρωπο να πλημμυρίζει την καρδιά του με την δόξα του Θεού και να εκδιώκει από εκεί την μικρότητα της αλαζονείας. Σας εκπαιδεύει σε μεθόδους απαλλαγής από την προσκόλληση και από τις διακρίσεις, ώστε να μπορέσετε να επιδιώξετε τα ανώτερα και να φτάσετε στην απελευθέρωση. Να πιστέψετε ότι όλες οι καρδιές εμπνέονται και παρακινούνται από τον ένα και μοναδικό Θεό. Ότι όλες οι μορφές πίστης δοξάζουν τον ένα και μοναδικό Θεό.  Ότι όλα τα ονόματα του Θεού σε όλες τις γλώσσες και τις μορφές που μπορείτε να διανοηθείτε αναφέρονται στον ένα και μοναδικό Θεό. Και ότι η λατρεία Του επιτελείται άριστα όταν εκφράζεται με την αγάπη. Να καλλιεργείτε την συμπεριφορά της απόλυτης Ενότητας των πάντων στο ένα, ενότητας μεταξύ ανθρώπων όλων των θρησκειών, των χωρών και των ηπείρων. Αυτό το μήνυμα που φέρνω, το μήνυμα της αγάπης. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να δεχτείτε με μεγαλοψυχία. Φροντίστε την αγάπη, ζήσετε μέσα στην αγάπη, διασπείρετε την αγάπη - τούτη είναι η πνευματική άσκηση που θα αποφέρει μέγιστη ωφέλεια.   
 
Ο άριστος τρόπος για να αγαπήσουμε τον Θεό είναι να αγαπούμε και να υπηρετούμε όλο τον κόσμο.
                                                                                 -ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο